22.4 C
Valencia

Alacant aprova ajudes a autònoms i empreses per a pal·liar les conseqüències econòmiques de la Covid-19

L'Ajuntament aprova en Junta de Govern la segona modificació de crèdits de cinc milions d'euros.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en Junta de Govern la segona modificació de crèdit del pressupost municipal 2020 per a atendre el pagament de les ajudes a autònoms i petites empreses, que tramita l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social ‘ImpulsAlicante’.

Com es recordarà s’han presentat prop de 6.000 peticions de subvencions dins de la convocatòria extraordinària realitzada per l’Ajuntament d’Alacant per a pal·liar els efectes econòmics de les mesures de confinament i limitacions d’aforaments i distàncies decretades per la pandèmia, que han ocasionat el tancament d’establiments o la pèrdua de facturació en més d’un 40% des que es dictara el decret d’Alarma el 14 de març. Estes ajudes van des dels 750 euros per als autònoms, a 1.200 euros amb fins a cinc treballadors i a 2.000 euros fins a 10 empleats, i van ser acordades amb patronal i sindicats com a mesures de protecció de l’ocupació i impuls econòmic.

La regidora d’Economia, Lidia López, ha explicat que “tal com es va comprometre l’alcalde amb l’aprovació dels pressupostos hem impulsat les iniciatives necessàries per a adaptar els comptes municipals per a atendre els compromisos d’ajudes socials i impuls econòmic generats durant la pandèmia que aconseguiran els 13 milions d’euros previstos, dels quals els cinc ara aprovats aniran destinats al pagament de les ajudes a autònoms i petites empreses”. Amb anterioritat, l’alcalde Luis Barcala va signar el decret de la primera modificació per valor de set milions d’euros destinada a atendre les necessitats socials sorgides a conseqüència de la pandèmia.

L’edil ha explicat que l’Ajuntament ha sol·licitat a totes les seues regidories la reestructuració dels seus pressupostos, tenint en compte bé els possibles estalvis generats a conseqüència de la paralització de les activitats des de mitjan mes de març fins a final de maig, així com l’ajust de les seues previsions de despesa fins a final d’any, tenint sempre present l’amenaça encara real de la malaltia i les mesures i restriccions encara necessàries per a garantir la salut i seguretat de les persones.

La modificació de crèdits afecta els capítols 1 de Despeses de Personal (2.054.211,88 €), 2 de Despeses de Béns Corrents (1.239.792,65 €), 4 de Transferències Corrents (692.235 €) i 6 d’Inversions (1.013.760,47 €), que sumen en el seu conjunt els cinc milions d’euros compromesos per a les ajudes a autònoms i petites empreses.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià