8.9 C
Valencia

Alacant aprova ajudes a autònoms i empreses per a pal·liar les conseqüències econòmiques de la Covid-19

L'Ajuntament aprova en Junta de Govern la segona modificació de crèdits de cinc milions d'euros.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en Junta de Govern la segona modificació de crèdit del pressupost municipal 2020 per a atendre el pagament de les ajudes a autònoms i petites empreses, que tramita l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social ‘ImpulsAlicante’.

Com es recordarà s’han presentat prop de 6.000 peticions de subvencions dins de la convocatòria extraordinària realitzada per l’Ajuntament d’Alacant per a pal·liar els efectes econòmics de les mesures de confinament i limitacions d’aforaments i distàncies decretades per la pandèmia, que han ocasionat el tancament d’establiments o la pèrdua de facturació en més d’un 40% des que es dictara el decret d’Alarma el 14 de març. Estes ajudes van des dels 750 euros per als autònoms, a 1.200 euros amb fins a cinc treballadors i a 2.000 euros fins a 10 empleats, i van ser acordades amb patronal i sindicats com a mesures de protecció de l’ocupació i impuls econòmic.

La regidora d’Economia, Lidia López, ha explicat que “tal com es va comprometre l’alcalde amb l’aprovació dels pressupostos hem impulsat les iniciatives necessàries per a adaptar els comptes municipals per a atendre els compromisos d’ajudes socials i impuls econòmic generats durant la pandèmia que aconseguiran els 13 milions d’euros previstos, dels quals els cinc ara aprovats aniran destinats al pagament de les ajudes a autònoms i petites empreses”. Amb anterioritat, l’alcalde Luis Barcala va signar el decret de la primera modificació per valor de set milions d’euros destinada a atendre les necessitats socials sorgides a conseqüència de la pandèmia.

L’edil ha explicat que l’Ajuntament ha sol·licitat a totes les seues regidories la reestructuració dels seus pressupostos, tenint en compte bé els possibles estalvis generats a conseqüència de la paralització de les activitats des de mitjan mes de març fins a final de maig, així com l’ajust de les seues previsions de despesa fins a final d’any, tenint sempre present l’amenaça encara real de la malaltia i les mesures i restriccions encara necessàries per a garantir la salut i seguretat de les persones.

- Publicitat -

La modificació de crèdits afecta els capítols 1 de Despeses de Personal (2.054.211,88 €), 2 de Despeses de Béns Corrents (1.239.792,65 €), 4 de Transferències Corrents (692.235 €) i 6 d’Inversions (1.013.760,47 €), que sumen en el seu conjunt els cinc milions d’euros compromesos per a les ajudes a autònoms i petites empreses.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,329FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià