20.9 C
Valencia

Alacant amplia el conveni amb APSA per a la formació laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

264 persones s'ha beneficiat d'esta formació des del seu inici en 2002 de les 104 han consolidat el seu lloc de treball.

- Publicitat -AVL

La Junta de Govern Local té previst aprovar en la seua reunió del dimarts 25 d’agost un conveni de col·laboració amb l’Associació Pro-Deficients Psíquics d’Alacant (APSA) per a impartir el “Curs de Neteja i Manteniment d’Instal·lacions”, amb un pressupost de 15.000 €, per a col·laborar en la formació de persones amb discapacitat intel·lectual i fomentar la seua autonomia. 264 persones s’ha beneficiat d’esta formació des del seu inici en 2002, de les 104 han consolidat el seu lloc de treball.

La regidora d’Acció Social, Julia Llopis, ha valorat l’acord aconseguit amb l’entitat que presideix Nito Manero en assegurar que “APSA s’ha convertit en tot un referent social a Alacant pel seu estudi continu de les oportunitats d’accés a l’ocupació en funció de la demanda laboral i de les possibilitats de formació adaptades a les persones amb discapacitat intel·lectual”.

L’objectiu del curs, ha precisat Llopis, és “capacitar als alumnes en aqueixes tasques de neteja i manteniment d’instal·lacions perquè tinguen les facultats suficients per a assumir un lloc de treball en aqueixa especialitat”.

Dotze alumnes-as seran les que puguen participar en el curs que s’impartirà des del 30 de setembre fins al 15 de desembre en el Centre de Formació de APSA localitzat en el número 4 del carrer Catedràtic Jaume Mas i Porcell, en la quarta planta del conegut com a Edifici L’Annexa.

Duració del curs

El curs consta de 306 hores de formació. Estes, dividides en mòduls formatius, es distribueixen de la manera següent: neteja i manteniment d’instal·lacions (70 hores), tècniques de jardineria de manteniment (70 hores), formació i orientació laboral (30 hores), prevenció de riscos laborals i sensibilització mediambiental (10 hores), tutories (6 hores) i pràctiques professionals no laborals (120 hores).

A més, hi haurà una àrea d’habilitats adaptatives, amb caràcter transversal, amb l’objectiu de consolidar les habilitats relacionades amb l’acompliment del lloc de treball.

“Som diferents, som iguals”

La Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alacant porta subscrivint amb APSA des de 2002 el conveni de col·laboració “Som diferents, som iguals”. Així, anualment es finança la formació de persones amb discapacitat intel·lectual per a la seua incorporació laboral. En estos 18 anys, han sigut 264 persones les que han sigut formades en diferents oficis i 104 les que han consolidat el seu lloc de treball després de la seua inserció laboral.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià