La Diputació de València es coordinarà amb Alacant i Benidorm per a la modernització del sector turístic

A la reunió convocada des de Ivant-tur ha assistit el responsable de Modernització, Iván Martí, la directora general de Turisme, Raquel Huete, i representants de la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de Benidorm.

turístic

El diputat de Modernització, Iván Martí, ha assistit a la reunió tècnica convocada des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Ivant-tur), per a tractar els avanços realitzats del projecte “Destinacions Turístiques Intel·ligents” de Red.es, “Connecta València”.

Iván Martí, responsable de l’àrea de Modernització, ha destacat que la reunió els ha servit “per conèixer la resta d’iniciatives seleccionades a la convocatòria de Red.es i a partir d’ara, aprofitar sinèrgies i intercanviar coneixements i experiències”. I ha continuat afirmant que “hauria de suposar el primer pas perquè totes les administracions valencianes treballarem de manera coordinada en la modernització de les destinacions turístiques”.

A la reunió convocada per la directora general de Turisme, Raquel Huete, Martí ha estat acompanyat per tècnics de l’àrea de Modernització de la Diputació de València, així com pel director del Patronat de Turisme Costa Blanca i tècnics de la Diputació d’Alacant, i tècnics de turisme de l’Ajuntament de Benidorm. Atès que, a l’igual que la Diputació de València, han estat subvencionats pel programa “Destinacions Turístiques Intel·ligents” de Red.es, depenent del Ministeri d’Economia i Empresa.

El projecte “Connecta València” va estar atorgat amb 5.690.578,00 euros el passat mes de setembre pel Ministeri d’Economia i Empresa, i l’objectiu del qual és millorar la gestió turística i mediambiental per aconseguir d’aquesta manera un “Territori Intel·ligent i Sostenible”.

“Connecta València” ha estat realitzat per un equip tècnic de les àrees de Modernització, Turisme i Medi Ambient de la corporació provincial, amb uns objectius molt concrets: millorar la infraestructura tecnològica, la consolidació de la informació turística en un únic repositori i poder dotar a tots els municipis de punts d’informació turística, així com l’anàlisi de les dades obtingudes per a propiciar una posterior presa de decisions intel·ligents que millore la eficiència de les inversions en el sector turístic i realitzar una escolta activa de la ciutadania i de les i els visitants per estudiar patrons de moviment i saber els principals turistes que visiten la nostra terra.

També contempla l’obtenció de dades sobre impacte ambiental i sostenibilitat del nostre territori, i tot d’una manera anònima per a dissenyar la gestió pública de manera eficaç.

Publicitat