Alacant cedix tres solars a la Generalitat Valenciana per a la construcció de Centres de Salut

El govern municipal prepara un protocol d'actuació municipal enfront del risc d'inundacions enfront d'una situació de preemergència davant del fenomen de la gota freda

La portaveu de l’equip de govern alacantí, Maria del Carmen d’Espanya, ha explicat als mitjans de comunicació que han cedit a la Generalitat Valenciana, tres solars destinats a la construcció de Centres de Salut, un d’ells de 1.599 metres quadrats emplaçat en l’àrea de Garbinet. Aquesta cessió d’aquesta parcel·la situada al carrer Mèdic Vicente Reyes, s’ha aprovat en la Junta de Govern Local davant la demanda dels veïns de la zona. Però aquest no és l’únic solar que s’ha cedit al govern valencià amb el mateix fi, la portaveu municipal va explicar que s’estan tramitant la construcció dels Centres de Salut del Pau II i Platja de Sant Joan. Per a aquests centres s’estan tramitant amb la conselleria els metres exactes per la Condomina pel qual, l’Ajuntament va proposar un solar de 10.000 metres quadrats que pel que sembla la Generalitat Valenciana necessiten menys metres, uns tràmits que s’espera que en el termini d’un mes i mig ja estiga concretat. Quant al Pau II, l’Ajuntament va oferir una superfície de més de 5.000 metres quadrats que la Generalitat tan sols necessitava uns 4.000 metres quadrats, una vegada realitzat els tràmits de cessió s’espera que comencen les obres. Maria del Carmen Espanya ha destacat la importància de cedir els terrenys abans de finalitzar aquest any comentant que “tal com es va comprometre amb la Consellera de Sanitat, esperem que complisquen amb la seua part i es redacten els projectes per a construcció dels tres centres de salut i els incloguen als Pressupostos Generals de la Generalitat Valenciana de 2019“.

Salut Actualitat Valenciana

PublicitatAVL

Protocol d’inundacions

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, al costat del regidor de Seguretat, José Ramon González i membres de la policia i els bombers, s’han reunit per coordinar un protocol d’actuació enfront de les fortes pluges previstes que tindran lloc a partir d’aquest dijous 18 d’octubre i que podrien allargar-se tot el cap de setmana.

En la reunió a la qual han acudit el Cap del Servei d’Extinció i Prevenció d’Incendis d’Alacant, Eduardo Aragolaza, i el Comissari de la Policia Local d’Alacant, Miguel Box, així com comandaments i tècnics municipals s’ha tractat el risc de la preemergència de gota freda amb l’objectiu de poder activar els recursos, mesures preventives i coordinar als diferents departaments a intervenir en funció de les fases de l’emergència que s’establisquen.

“Volem que tot el personal d’Ajuntament estiga perfectament preparat i coordinat, i aquesta reunió ha servit per a revisar el protocol i veure les necessitats en funció del nivell de les emergències”, va asseverar Barcala.

Esta publicació està disponible en : Valencià