Alacant es posiciona en la Fira Nacional Gastrònoma com un referent turístic mundial

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, la Vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i la regidora d'Hostaleria, Lidia López, acudeixen el dilluns a la Fira Gastrònoma on es crea un fòrum de debat i trobada entre hostalers i professionals de la restauració.

46

La ciutat d’Alacant s’ha posicionat com un referent turístic mundial per la seua gastronomia i durant esta setmana reforça la presència en l’edició de la fira nacional Gastrònoma, que se celebra del 10 al 12 de novembre a València, i comptarà amb el millor programa de tota la seua trajectòria, on reunirà a més de 40 estreles Michelin i 50 sols Repsol.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, la Vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i la regidora d’Hostaleria, Lidia López, acudiran el dilluns a la fira destacant l’oportunitat que suposa per als xefs i mestres arrossers poder representar a la nostra ciutat i aconseguir posicionar-se en una de les fires gastronòmiques més important del Mediterrani.

Amb una destacada presència de cuiners alacantins en els escenaris de Gastrònoma, la ciutat visibilitzarà la seua gastronomia a través dels diferents cuinats dels xefs, Nanín Pérez del Restaurant Mauro, Sergio Sierra del Portal, Álvaro Abad del Cultivable, Moncho Riquelme de Casa Riquelme i Jorge Moreno de Voraç.

Tradició i avantguarda quedaran reflectits en el programa que al llarg de les jornades de la fira els xefs alacantins desenvoluparan amb el suport de l’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Comerç i Hostaleria i del Patronat de Turisme, ja que la gastronomia en un dels senyals d’identitat d’Alacant, i un dels atractius per a visitar la nostra ciutat.

Està previst que la Vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, i el Secretari autonòmic Francesc Colomer, signen en la fira l’adhesió d’Alacant a la Xarxa gastronòmica de la Comunitat Valenciana i la seua marca “L’Exquisit Mediterrani”, totes dues institucions posen de manifest l’interés mutu de la promoció del turisme gastronòmic com a mitjà de posicionament i diversificació turística així com l’impuls dels sectors econòmics que la integren.

La regidora Lidia López, acudirà a la Fira juntament amb les Associacions d’hostaleria APEHA i LLAURA, destacant “la importància de valorar el sector hostaler com a motor de l’economia de la ciutat, i informant que a Alacant durant l’any 2019 s’han produït 23,941 nous contractes del sector de l’alimentació i les begudes, un 11,3% més que durant el 2018″.

Alacant, acudeix a l’espai gastronòmic de la Comunitat Valenciana.

Així mateix està previst dins de la programació que el dilluns 11 es presenten els projectes de la ciutat d’Alacant en l’espai gastronòmic de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de donar visibilitat als esdeveniments que a través de la gastronomia es conformen com a reclams turístics. En està línia l’hostaleria alacantina estarà representada la seua marca gastronòmica Alacant Ciutat Arròs.

Álvaro Abad del Restaurant el Plantio, subcampió de la primera edició del Certamen Alacant Ciutat de l’Arròs cuinarà una la tapa guanyadora a Madrid Fusió Hoyo 1, Moncho Riquelme presentarà la versió tradicional dels arrossos alacantins amb Arròs a la Marinera, a més comptarem amb la col·laboració de Raul Magraner, que amb una picada d’ullet a Alacant cuinarà un Arròs del Senyoret.

A l’Aula de l’Arròs de la Denominació d’Origen, el nou espai dedicat a l’arròs, clau en la dieta mediterrània i pel qual la ciutat d’Alacant té una clara aposta, els xefs, Jorge Moreno, amb “L’arròs en mans de la imaginació, Nanín Pérez, amb “Arrossos creatius de la cuina alacantina” i Sergio Sierra, amb “Tècniques i mètodes per a fer arrossos untuosos”, destacaran per l’avantguarda i excel·lència dels seus cuinats”.

Entre les activitats que tindran lloc en el certamen, l’associació de Restaurants d’Alacant LLAURA, presentarà la I edició d’Alacant Gastro Festival, esdeveniment que tindrà lloc del 18 al 24 de novembre a la ciutat d’Alacant, convertint-se esta en referent de la gastronomia del Mediterrani, amb la presència de xefs de Croàcia, Israel, França, Líban, Itàlia i Grècia que revelaran els secrets de les seues cuines. Enòlegs, sommeliers, agricultors, pescadors, cuiners i periodistes, participaran en un complet programa d’activitats gratuït i obert al públic.