Alacant acull per primera vegada el festival Human Fest

Es projectaran, al Teatre Arniches, els documentals 'Las flores que arrancas' i 'Siete leguas'.

El Teatre Arniches d’Alacant acull dijous que ve, 10 de desembre, a les 20 hores, la projecció de dos documentals, en el marc de la primera edició de Human Fest Alacant. És la primera vegada que Alacant acull una activitat d’este Festival Internacional de Cinema i Drets Humans.

Les projeccions que es podran veure en esta jornada són ‘Las flores que arrancas’ i ‘Siete leguas’. ‘Las flores que arrancas’ (2020) és un documental breu, de 16 minuts, dirigit per Claudia Estrada, que aborda la violència que hi ha a Mèxic des de fa ja uns quants anys.

Sobretot se centra en la violència cap al gènere femení. Narra la història de tres dones que lluiten per la igualtat i la justícia en un país en què cada dia assassinen 10 dones.

L’altre documental programat és ‘Siete leguas’ (2019) de Marcia Castillo, en el qual es narra de quina manera, una notícia, a l’altre costat del món, porta un grup de persones, de diferents àmbits, a posar en pràctica una cosa que semblava impossible: que uns xiquets amb discapacitat motriu siguen protagonistes en l’escenari d’un teatre.

Per a estes famílies una cosa, tan aparentment quotidiana, com portar els seus fills a ballar suposa un canvi radical en les seues vides. Les veus de tots els que formen esta companyia de dansa reduïda relaten una experiència inspiradora.

Per a la responsable de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, “amb esta activitat tenim la intenció de donar cabuda, en la nostra programació, a una temàtica com la dels drets humans. Perquè no podem passar per alt que, mentre hi haja persones patint humiliacions, injustícies o violència de qualsevol índole, som tots, d’alguna manera, còmplices d’esta situació. No podem tancar els ulls”.

Festival Internacional de Cinema Drets Humans

El Festival Internacional de Cinema de Drets Humans és un projecte de la Fundació per la Justícia en què, a més, participen prop de 160 entitats socials, culturals i audiovisuals.

En l’actualitat és un dels festivals més internacionals de cinema i drets humans. Les seues activitats estan dividides entre el Humans Fest, l’esdeveniment principal en què es programen llargmetratges i curts socials premiats en els grans festivals de tot el món, i Humans.

D’altra banda, Humans són les activitats realitzades durant tot l’any en què es tracta de sensibilitzar i denunciar les vulneracions dels drets humans en tot el món, així com desenvolupar programes que permeten l’accés al cinema i la cultura als col·lectius més vulnerables.

CatalanSpanish