Alacant i Elx s’ofereixen per a acollir als refugiats del “Aquarius” a la seua arribada a Espanya

El president del Partit Popular d'Elx, Pablo Ruz s'ha reunit avui amb l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala i l'equip de govern il·licità ha fet balanç dels seus tres anys de gestió de la ciutat en els quals han parlat de la solució a la crisi humanitària

Alacant i Elx han oferit el seu suport per a poder col·laborar en l’acolliment d’immigrants del vaixell Aquarius, que navega pel mar Mediterrani amb més de 600 refugiats a bord. L’alcalde d’Elx, Carlos González, va parlar aquest matí amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a oferir la seua disposició a acollir immigrants a la seua arribada a la costa llevantina. D’altra banda, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha mantingut converses amb la Diputació per a estudiar la possibilitat d’ocupar la llar provincial i Creu Roja, ampliant el conveni existent. Des del consistori alacantí estan a l’espera que la Generalitat realitze una proposta de les necessitats que Alacant ha d’assumir. La portaveu del govern alacantí, Mari Carmen d’Espanya, ha destacat el seu oferiment a l’espera de rebre indicacions des de la Generalitat i ha manifestat que estan treballant per a respondre a una necessitat com a ciutat, al costat dels municipis que ja s’hagen oferit i segons les característiques de cada destinació. En la mateixa sintonia s’ha expressat el primer edil il·licità, que s’ha mostrat satisfet per la decisió adoptada pel president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez. Per a Carlos González suposa una decisió de profund calat humanitari que ha trobat el respatler immediat del govern valencià. El buc amb més de 600 persones que va a la deriva enfront de la costa italiana, país de la Unió Europea que no ha volgut acollir-los, ha trobat a Espanya aqueix sentiment humanitari. Carlos González creu que acollir als 629 refugiats en les ciutats més grans de la península no suposaria cap problema, ja que atendrien les necessitats més bàsiques dels immigrants. Una altra dada aportada per l’alcalde il·licità és que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies juntament amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i el govern valencià estan articulant una dinàmica per a dur a terme l’aportació de cada municipi en aquesta crisi. “Així en els pròxims dies podrem determinar quin pot ser l’aportació d’Elx a aquesta iniciativa humanitària i en la qual Espanya ha estat a l’altura de les circumstàncies i ha donat un gran exemple en la Unió Europea”. La portaveu socialista, Eva Montesinos, lamenta que Alacant haja perdut la capitalitat en un assumpte humanitari, on la ciutat alacantina sempre ha sigut un lloc d’acolliment. També ha concretat que la situació global és molt complicada i que per a açò, es requerirà un acord internacional, però el problema dels refugiats de l’Aquarius té solució.

Aquarius Actualitat Valenciana

Reunió de Ruz amb Barcala

El President del Partit Popular d’Elx, Pablo Ruz i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, s’han reunit aquest matí per a acostar punts de vista i fórmules que propicien espais i trobades entre ambdues ciutats. Pablo Ruz ha assenyalat que ambdues ciutats es complementen i l’objectiu d’aquesta reunió és per un futur millor per a la província, sense especificar aspectes d’aquesta trobada. Aquest oferiment de col·laboració que Ruz ha anat a oferir a Barcala també espera que faça el mateix l’alcalde d’Elx. Pablo Ruz li ha reclamat a González des d’Alacant que deixe a un costat els colors polítics i que entenga d’una vegada, que el ben comú, està per sobre dels seus interessos personals. Finalment, li ha exigit que reivindique al Consell el compromís amb ambdues ciutats.

: Valencià

Publicidad