18.9 C
Valencia

Desarticulada a Alacant una xarxa que introduïa metanfetamina oculta en blocs de marbre

Els agents han detingut cinc persones i han intervingut 752 quilos d'aquesta droga en estat pur que els detinguts distribuïen arreu d'Europa.

- Publicitat -AVL

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l’Agència Tributària han desarticulat a Alacant una organització que introduïa des de Mèxic metanfetamina oculta en blocs de marbre que arribaven a pesar fins a 25 tones.

Els agents han detingut cinc persones i han intervingut 752 quilos d’aquesta droga en estat pur que els detinguts distribuïen arreu d’Europa, la qual cosa suposa la major confiscació realitzada fins al moment.

L’organització ocultava la seua activitat mitjançant l’ús de societats mercantils fictícies que es dedicaven suposadament a l’explotació minera i a la importació i exportació de marbre. Amb aquest mètode, ocultaven en una cavitat cilíndrica els envasos de PVC que contenien la droga.

La investigació es va iniciar el passat mes d’agost quan els agents van tindre coneixement de l’existència d’una mercantil que havia començat a importar blocs de marbre de gran grandària des de Mèxic fins al Port de València sense comptar amb la infraestructura necessària per a fer-ho.

PRIMERES SOSPITES: MARQUES INCOMPATIBLES UN BLOC DE MARBRE

Després d’observar que la mercaderia era transportada a la localitat alacantina de Novelda, els agents van investigar l’empresa i van acreditar que el negoci reunia tots els indicis que caracteritzen una empresa pantalla.

A mitjan octubre van arribar al Port de València quatre contenidors marítims amb sis grans blocs de marbre a l’interior. Els investigadors, que van seguir el rastre fins a Novelda i van determinar que un d’eixos blocs presentava a la base unes estranyes marques que no eren compatibles amb un bloc compacte de marbre.

Dies després, els agents van advertir com l’organització va traslladar el bloc fins a una pedrera de La Romana, on va ser soterrat davall de gran quantitat de pedres i altres deixalles. Per a evitar la detecció de la droga, els investigats havien practicat diversos trepants, o cavitats cilíndriques, en les quals s’ocultaven 43 envasos de PVC que contenien la substancia estupefaent.

SEGELLATS AMB RESINA, UN TAP DE MARBRE I ARGAMASSA

Una vegada que els cilindres de PVC eren introduïts a les cavitats –operació que es duia a terme a Mèxic– eren segellades amb resina, un tap de marbre i, finalment, compactades amb argamassa de gran duresa. Així, aconseguien simular la superfície del bloc de marbre, si bé aquesta cara del bloc es deixava a la base per a impedir una possible inspecció, donat el seu pes.

Poc temps després, funcionaris de Vigilància Duanera van localitzar una nova sèrie de cinc contenidors, importats per la mercantil investigada, que havien arribat al Port de València. Després d’inspeccionar els huit blocs de marbre que contenien, van apreciar que un d’ells presentava les mateixes característiques que els anteriors.

Després de ser revisat, es trobaren altres 32 cilindres de PVC que contenien 400 quilos de metanfetamina ocults mitjançant el mateix sistema. Fruit dels registres domiciliaris practicats, els agents van intervenir 150.000 euros en efectiu, cinc armes de foc, nombrosos terminals telefònics i abundant documentació.

ELS AGENTS DESTAQUEN L’ALTA ESPECIALITZACIÓ DE L’ORGANITZACIÓ

Així mateix, els agents van bloquejar 19 immobles, 14 vehicles i 7 comptes bancaris. D’altra banda, un total de 26 blocs de marbre importats per la mercantil investigada, els quals no venien contaminats, van quedar també intervinguts.

Segons han explicat els cossos policials, aquesta operació posa de manifest l’especialització en l’activitat delictiva dels detinguts, així com la fèrria estructura logística i mercantil de l’organització.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià