20.9 C
Valencia

Alacant obligarà a netejar i barrar els solars abandonats

La intervenció pública es produirà després dels deu expedients sancionadors als propietaris que preveu la normativa.

- Publicitat -AVL

La regidoria d’Urbanisme té previst aprovar en la Junta de Govern del pròxim dimarts un procediment obert per a contractar una empresa per a la neteja i clos de solars desocupats, i perquè prenga mesures cautelars de seguretat davant situacions de ruïna d’edificis. El pressupost per a este fi ascendeix a 41.322 euros i el termini d’execució és d’un any.

El regidor d’Urbanisme, Adrián Santos Pérez ha assenyalat que “esta mesura es pren davant el creixent abandó de solars i parcel·les a la ciutat. Els ciutadans han de saber que no netejar les parcel·les implica que se’ls van aplicant sancions periòdicament fins que escometa el condicionament. El propietari pot rebre fins a 10 sancions, quan això ocorre l’Ajuntament procedirà a l’execució forçosa de l’adequació”. Ja que, assenyala Pérez – la normativa municipal obliga els amos dels solars a mantenir’ls en condicions de seguretat i salubritat”. L’import de les multes varia segons l’estat de brutícia en el qual es trobe, les dimensions i l’existència d’algun producte contaminant.

L’edil d’Urbanisme ha explicat que “molts dels expedients que s’obrin és a petició dels mateixos veïns que pateixen les molèsties generades per algun terreny en males condicions”.

La major part dels solars descurats es troben en zones d’expansió urbanística, com l’entorn de la Platja de Sant Joan o l’Albufereta, així com la Gran Via i els seus carrers adjacents. No obstant això, també poden trobar-se alguns en ple centre de la ciutat, com en el barri de Sant Antón. És en el nucli urbà on majors problemes d’imatge generen, perquè alguns es troben en ple centre, envoltats d’habitatges, comerços i en zones de pas.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià