Alacant organitza activitats amb bicicleta i itineraris de vianants per a la Setmana Europea de la Mobilitat 2018

La setmana del 16 al 23 de setembre tindrà lloc una àmplia programació d'activitats pensades per al ciutadà alacantí amb l'objectiu de sensibilitzar-ho sobre les conseqüències negatives de l'ús del cotxe

La secretària general lamenta que el regidor d'Hisenda i Interior cride "vagues, frustrats, irresponsables i ignorants" al grup de la corporació amb major representació.

El programa d’activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018, presenta un programa d’activitats per a Alacant que tindrà lloc del 16 al 23 de setembre, sota el lema Combina i Mou-te! El regidor de Tràfic i Transport, José Ramon González, explicava l’ampli i extens programa que ha organitzat el consistori, amb visites guiades a la ciutat a través d’itineraris per als vianants. Al dinàmic programa l’Ajuntament ha apostat també per la realització de cursos, Yincanas, tallers, biciregistro, acompanyaments per participar en l’activitat ‘Vaig al treball amb bici’, una jornada de Biciescuela amb els instituts i la ja tradicional Ciclovía Litoral, que tindrà lloc el diumenge 23 de setembre.

L’edil de Tràfic també ha destacat que “a través de la setmana de la mobilitat pretenem d’una banda fomentar l’ús d’altres maneres de desplaçament com la bicicleta, el transport públic i els itineraris per als vianants, i d’altra banda, sensibilitzar als ciutadans a favor d’una mobilitat més sostenible”. Per participar d’aquestes activitats gratuïtes, el ciutadà alacantí pot fer-ho a la web de “semana movilidad alicante”, activitats que estan enfocades a la família i a fomentar la mobilitat de la ciutat alacantina.

La Yincana tindrà lloc el diumenge 16 de setembre de 10 a 14 hores i està organitzat per Torres de l’Horta, amb un recorregut d’uns 13 quilòmetres, en col·laboració de la Brigada Ciclista de la Policia Local. Amb el mateix horari però el diumenge 23 de setembre, es tancarà al tràfic la plaça del Mar fins a l’avinguda de la Vila Joiosa, per celebrar una jornada de Ciclovía Litoral on hi haurà tallers i activitats. A aquesta festa de la mobilitat hi haurà sorteig de bicicletes per a adults i l’edil de Transport ha garantit que hi haurà un Parc Infantil de Tràfic, un circuit de “bicis boges”, castells inflables, tallers de globoflexia, treballs manuals, jocs, música i batucada. Així com quatre tallers: “Aprén a muntar amb bicicleta”, “Biciregistro”, “Assessorament per reparar la teua bicicleta”, i el taller d’educació viària “Parc Infantil de Tràfic”. El taller d’assessorament per a la reparació de bicicletes estarà del 17 al 21 de setembre en horari de matí i tarda. Quant als Itineraris Per als vianants hi ha previstos tres itineraris acompanyats per guies en horari de 18 a 20 hores. Entre els itineraris està previst recórrer els emblemàtics arbres del centre d’Alacant, la visita de la Muntanya Benacantil i els refugis antiaeris de la Guerra Civil.

Setmana Europea
Ajuntament d’Alacant

Amb les activitats de “Vaig al treball amb bici” s’ha organitzat un concurs compartint una foto per Instagram i la millor foto tindrà un obsequi que podrà triar entre una nit d’hotel, un sopar o un pack d’aventura. La jornada de Biciescuela està enfocat als més joves, estudiants d’instituts, que aniran acompanyats de la Brigada Ciclista. Un dia abans de finalitzar la Setmana Europea de la Mobilitat, en horari de matí s’espera que no circule cap vehicle que no siga una bicicleta per carrers cèntrics de la ciutat, per a això es tallaran alguns carrers per al trànsit de cotxes.

L’objectiu i l’origen

La Setmana Europea de la Mobilitat fomenta el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents, és una campanya dirigida a sensibilitzar als ciutadans sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i fomentar els beneficis de l’ús de maneres de transport alternatius.

La iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Espanya, des de fa molts anys, lidera la participació en la Setmana Europea de la Mobilitat. L’any passat de les 2.526 ciutats europees participants 467 ciutats van ser espanyoles, amb 2.720 mesures permanents presentades.

: Valencià

Publicidad