viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alacant planta cara a l’horror

Enfront del terrorisme, ni un pas arrere. És el missatge que els alacantins han volgut llançar al món este matí en les diverses concentracions oficials celebrades per tota la província. Entre la indignació i la tristesa, milers de persones s’han reunit davant dels consistoris per a guardar cinc minuts de silenci com a condemna als atemptats de Catalunya, volent també homenatjar les víctimes.

Des de primera hora, les banderes que ondegen als ajuntaments ho han fet a mitja asta en solidaritat amb el poble català, els perjudicats i les seues famílies. En el cas d’alguns llocs s’ha demanat la inclusió d’una senyera més: la de Barcelona o Catalunya. Així ho ha traslladat a la premsa el representant alacantí de Ciutadans Antonio Manresa, que segueix esperant una resposta per part de l’equip municipal.

Al marge d’este tema, l’alcalde Gabriel Echavarri ha manifestat que totes les forces polítiques de la ciutat han sabut deixar a un costat les diferències i mantenir-se “a l’altura” de les circumstàncies, tal com ha succeït en altres moments.

A Elx, l’acte s’ha convocat a la plaça de Baix i ha sigut presidit per l’alcalde en funcions, Antonio García. A més de felicitar als Mossos per la seua efectivitat a Barcelona i Cambrils, García ha volgut tranquil·litzar als il·licitans recordant que, comparativament, “són molts més els atemptats frustrats” que els executats gràcies a la col·laboració entre les forces de seguretat.

En este sentit, tant l’Ajuntament d’Elx com el d’Alacant han comunicat que continuarà l’actual protocol d’actuació, vigent des dels atemptats a França, Tunísia, Kuwait i Somàlia en 2015. L’edil alacantí de Seguretat, Fernando Marcos, explica que el treball “més important” es “el que té lloc l’ombra i ningú veu”. Per tant, ha dit, és necessari “mantenir la normalitat”.

Malgrat que la situació Espanya segueix en el nivell 4 d’alerta antiterrorista, el segon més alt de l’escala, especialistes de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil estarien estudiant la possibilitat de passar a l’últim nivell. Una decisió que dependrà del Ministeri de l’Interior i la taula de valoració de l’amenaça antiterrorista.

Últimas noticias

Contenido relacionado