Alacant plena el seu cementeri de visites en una jornada de Tots els Sants sense incidents

Milers de persones han acudit des de primera hora d'aquest divendres, Dia de Tots els Sants, al Cementeri d'Alacant 'La nostra Senyora del Remei'.

Milers de persones han acudit des de primera hora d’aquest divendres, Dia de Tots els Sants, al Cementeri d’Alacant ‘La nostra Senyora del Remei’. El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha destacat que la festivitat transcorre “sense incidents” i “tranquil·la”.

De fet, segons l’edil, la d’enguany és una de les festes de Tots els Sants “més tranquil·les dels últims anys”. Ha destacat en un comunicat la “normalitat” de la jornada, sense incidents excepte “alguns marejos i baixes de tensió de persones majors”. L’Ajuntament d’Alacant té previst mantenir el dispositiu de seguretat i trànsit habilitat fins al diumenge.

El Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alacant ha informat que durant el matí han realitzat cinc intervencions lleus, totes d’elles per lipotímies, marejos i baixades de tensió de persones d’avançada edat, sense cap trasllat a l’hospital, que han sigut ateses en la carpa-hospital de campanya habilitat en el Cementeri i assistides per efectius sanitaris. A més compten amb ambulàncies de Creu Roja situades en els voltants per a donar servei, sense que haja sigut necessari realitzar cap trasllat.

Els Voluntaris de Protecció Civil han realitzat set acompanyaments a l’interior del Cementeri, amb els vehicles adaptats, a persones malaltes, majors amb cadires de rodes que van habilitar per a gent amb mobilitat reduïda. Així mateix patrullen a peu pel cementeri i van ajudar diverses persones a l’interior majors que es trobaven desorientades.

En el dispositiu organitzat per l’Ajuntament d’Alacant intervenen durant tota la setmana més de dos-cents agents de la Policia Local i quaranta voluntaris de Protecció Civil que també patrullen amb bicicleta per l’interior del Cementeri per a vetlar per la seguretat i protecció dels alacantins que s’han desplaçat al cementeri.

TRÀNSIT “FLUID”
Des de fa diversos anys, els alacantins que visiten als seus familiars morts ho fan durant tota la setmana, “afavorint que les visites al cementeri no es concentren en un sol dia i es realitzen de forma ‘molt escalonada’, i sense aglomeracions”, ha ressaltat el consistori.

Per això, la Policia Local d’Alacant ha informat que desenes de milers persones han visitat el cementeri en aquesta edició durant tota la setmana, i en la jornada d’aquest divendres els accessos al cementeri que s’han millorat molt han sigut “fluids”.

L’hora punta de major afluència de persones i de vehicles ha sigut d’11 a 12 hores d’entrada i cap a les 13.15 hores d’eixida, on els efectius policials van controlar els accessos per a agilitar, ordenar el trànsit i facilitar la circulació al Cementeri i als pàrquings habilitats.

A més, la Unitat Fox de la Policia Local d’Alacant ha alçat una acta de sanció a un carret il·legal de venda ambulant de flors que mancava de llicència per a vendre i estava situat en els accessos al Cementeri.

L’edil de seguretat ha posat en valor el dispositiu que organitza l’Ajuntament al cementeri i “la gran faena que desenvolupen els voluntaris de Protecció Civil i la Policia Local”, on s’instal·la una Carpa hospital i un Centre de Coordinació de les emergències situat en la Plaça del Cementeri que afavoreix les ràpides respostes en moments concrets en els quals s’ha sol·licitat la intervenció dels efectius.

TRANSPORT PÚBLIC I APARCAMENT
S’ha habilitat per a aquests dies un reforç de la línia d’autobús, així com dues zones d’estacionament una en el Camí de l’Alcoraya i una altra en el Camí de l’Alcoraya-Viària dels Xiprers, amb capacitat per a un total de 400 places, a més de la ja existent a la porta posterior del cementeri de 100 places. Així mateix en la zona d’aparcament públic s’ha reservat un total de 16 places d’aparcament per a taxis.

El transport públic habilitat per a aquests dies ha funcionat “molt ben” a causa del reforç de la línia 04 amb autobusos especials fins al Cementeri, segons ha destacat l’Ajuntament.

CatalanSpanish