Alacant aprova el projecte de reurbanització en el barri de Sant Gabriel

El projecte té un termini de realització de sis mesos i requerirà una inversió de 700.000 euros contemplada dins de les inversions financeres sostenibles.

La Junta de Govern Local ha aprovat en sessió extraordinària el “Projecte de Reurbanització en diversos carrers en el barri de Sant Gabriel”. Este projecte contempla eixamplar voreres en set carrers i millorar l’accessibilitat en les interseccions entorn del carrer Buenavista i adjacents per a fer el barri més amable, accessible i contribuir a la recuperació del comerç de proximitat. L’actuació compta amb un termini de realització de sis mesos i requerirà una inversió de 700.000 euros, contemplada dins de les inversions financeres sostenibles ja incloses en la modificació de crèdits del pressupost Municipal de 2019.

El regidor d’Urbanisme, Adrián Santos ha assenyalat que la finalitat d’este projecte és “dotar a la zona d’un aspecte més amable, còmode i accessible”. Així mateix, ha ressaltat que l’Ajuntament pretén “modernitzar i embellir el barri de Sant Gabriel per a potenciar i fomentar la vida als seus carrers millorant les condicions d’urbanització de manera que s’afavorisca a més l’activitat comercial”.

Santos ha explicat que s’augmentarà l’ample de les voreres dels carrers d’una forma sostenible, aprofitant les actuals i desplaçant les vorades, a més d’incorporar arbratge. Els carrers objecte de l’actuació són: DoloresBuenavista, Amistat, Rafael Escolano i María Guerrero. D’altra banda també esta previst la millora de l’enllumenat publique eliminant el cablejat aeri i la inserció de nou mobiliari urbà.

Accessibilitat en les interseccions

Una altra de les millores que es realitzaran en el barri serà establir major accessibilitat en les interseccions entre carrers inserint passos de vianants entre elles per a facilitar el pas del vianant. Santos ha indicat que el consistori busca “prioritzar al vianant en totes les interseccions pel que hi haurà 4 passos de vianants adaptats en cadascun dels encreuaments de carrer”.

La reurbanització del barri de Sant Gabriel és un dels 38 projectes per 28 milions d’euros que formen part de la primera modificació del pressupost de 2019 de les inversions financeres sostenibles.

CatalanSpanish