27 C
Valencia

Alacant reforça presència policial per a evitar aglomeracions en la Nit de Sant Joan

- Publicitat -AVL

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha fet públic hui l’ampli dispositiu organitzat per a la nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, en el qual participaran un centenar de Policies Locals i voluntaris de l’Agrupació de Protecció Civil, per a blindar totes les platges i cales amb controls d’accessos i clos, i evitar la celebració de les tradicions fogueres en l’arena.

L’Ajuntament d’Alacant ha decidit no autoritzar aquesta celebració en aquests moments de desescalada de la pandèmia del COVID, com a mesura preventiva i de seguretat per a evitar aglomeracions en l’arena durant aquesta nit que congrega a milers de persones, en una trobada que podria comportar un risc de nous contagis de coronavirus.

El regidor José Ramón González ha explicat hui l’ampli operatiu que s’ha organitzat per a “preparar una forta vigilància aquesta nit reforçada amb les unitats de Platges, GOIR, Fox i del Servei Nocturn juntament amb els quads i els voluntaris de Protecció Civil que estaran durant tota la nit en un dispositiu fix amb un Lloc de Comandament Avançat al Postiguet i servei sanitari per a vetlar per la seguretat i protecció de tots els ciutadans “.

Els agents començaran a vigilar amb el servei extraordinari de platges al llarg de tota la vesprada, i a partir de les 21 hores s’incorporaran prop d’un centenar de policies que revisaran i controlaran tots els accessos a les cinc platges de la ciutat, Postiguet, Albufereta/Almadrava, Saladar/Urbanova, Sant Joan i Tabarca, i les cales del Cap de l’Horta, i es mantindran patrullant a peu i amb els quads durant tota la nit.

El regidor José Ramón González, ha explicat que “enguany hem de ser molt prudents per a evitar qualsevol situació que puga comportar risc i aglomeracions perquè la salut és prioritària, i aquesta és una nit que congrega a molta gent”, al mateix temps que ha realitzat una crida al fet que “no s’acudisca a les platges ja que hem d’actuar amb responsabilitat cívica”.

La Policia Local d’Alacant intervindrà delimitant la platja del Postiguet amb clos en l’accés, on es pogueren realitzar les tradicionals fogueres, i un control a la zona de l’arena, impedint que entren amb fustes i envasos de vidre o elements metàl·lics, susceptibles, no sols de ser utilitzat com a combustible, sinó, fins i tot de causar mal o lesions, establint els punts fixos d’accés, cadascun d’ells vigilat per diversos agents, suport de la Unitat GOIR i reforç en l’arena de Quads patrullant.

“Els Policies Locals i voluntaris de Protecció Civil estaran per a vetlar per la nostra seguretat, i és important seguir les seues recomanacions i recordar que el consum d’alcohol està prohibit i tampoc es pot accedir a l’arena amb begudes alcohòliques ja que es revisaran els accessos per a evitar i previndre que es facen botellons”, va asseverar José Ramón González.

En la Albufereta i l’Almadrava es realitzara des de primera hora de la nit, control dels accessos en l’arena, i punts de vigilància fixos tota la nit, així com en la zona de la Urbanova, que tindrà reforç d’un Quad amb policia patrullant. Tabarca, es controlarà i evitarà pel servei ordinari a l’Illa les Fogueres i botellons a l’Illa.

Per la seua part un dels operatius més amplis es desplega a la Platja de Sant Joan, els controls d’accés a la zona de l’arena seran més amplis amb Policies i voluntaris de Protecció Civil, vigilat també per quatre agents motoritzats de reforç amb dos Quads.

Així mateix, en la Cala dels Jueus i Cala La Palmera, també s’establirà una vigilància fixa impedint d’una banda la celebració de fogueres així com aglomeracions i concentracions de persones per a realitzar botelló.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià