```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alacant registra 3 morts per coronavirus i 6 nous contagis

La Comunitat Valenciana registra sis morts en les últimes 24 hores que el Ministeri no inclou.

La subdirectora d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, ha explicat que este “ball de xifres” es deu al “canvi per complet” de l’estructura i la informació que es dona al Ministeri, que abans incloïa diagnòstics de PCR i test serològics, mentre que ara tan sols s’inclouen el primer tipus de proves.

Quant a la diferència en el nombre de morts, Vanaclocha ha indicat que les dades de la Comunitat Valenciana i del Ministeri “no han quadrat mai”, ja que la Generalitat compta també com morts aquells que, malgrat no tindre la PCR feta, tenen “vincle epidemiològic”.

La subdirectora ha avisat que esta setmana es podran produir “desajustaments” entre les dades valencianes i els del Ministeri a causa d’esta adaptació a la base de dades.

Així, Vanaclocha ha admés que el desajustament “ha de veure amb ajuntar dos bases de dades diferents”, que “està sent bastant complex”.

Sis morts, 16 casos nous i 215 altes

Les dades que ha facilitat la Conselleria de Sanitat reflecteixen que s’han produït sis defuncions relacionades amb el coronavirus en les últimes 24 hores, 16 casos positius nous -encara que Vanaclocha ha matisat que alguns poden ser “antics”- i 215 altes, 18 d’elles de professionals sanitaris.

En concret, dels sis morts, dos són residents. Tres persones han mort a la província d’Alacant, dos en la de València i una en la de Castelló.

Pel que fa als nous casos positius, 16, sis s’han produït a Castelló, altres sis a Alacant, tres a València i un desplaçat. Això eleva el total de positius confirmats per PCRs a 10.930.

Pel que respecta a les noves altes, s’han produït un total de 215: 18 a Castelló, 74 a Alacant i 123 a València, la qual cosa eleven les altes a 10.185.

En l’actualitat, hi ha 333 persones ingressades als hospitals valencians, 26 menys que ahir. També hi ha huit persones menys ingressades en l’UCI, amb el que esta xifra ascendeix a 51.

Per províncies, a Castelló hi ha 30 persones ingressades, de les quals cinc estan en l’UCI; a Alacant hi ha 103, de les quals 27 es troben en l’UCI, i a València hi ha 200, de les quals 19 es troben en Vigilància intensiva.

Quant als sanitaris contagiats, s’han produït 18 altes. En total, hi ha 2.061 professionals que han superat la malaltia, mentre que 628 casos es troben actius.

Quant a les residències, hi ha 86 en tota la Comunitat amb casos positius: 12 a la província de Castelló, 34 en la d’Alacant i 40 en la de València. Un total de 28 es troben baix vigilància activa de personal sanitari: 7 a Alacant, 8 a Castelló i 13 a València.

Últimas noticias

Contenido relacionado