16.6 C
Valencia

Alacant renova i millora l’eficiència energètica en els barris

El projecte s'emmarca dins del Pla d'Actuació d'Energia Sostenible del Municipi que permetrà reduir el consum d'electricitat en fins a un 50 per cent.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria d’Infraestructures i Manteniment, que dirigeix José Ramón González, porta a la junta de Govern les adjudicacions de dos contractes amb una inversió de 2.508.129 € per al subministrament amb instal·lació de lluminàries en cinc barris, dividit en tres lots, i la millora de l’eficiència energètica en zones esportives actuacions emmarcades dins del Pla d’Actuació d’Energia Sostenible d’Alacant.

D’esta manera amb el primer contracte es procedirà a la renovació de l’enllumenat en els barris de Carolinas Altes i Pla del Bon Repós, contemplats en el lot 1, que ha sigut adjudicada a Elecnor S. A.per 874.370 euros; a Florida i Ciutat d’Assís, en el Lot 2, que ha sigut adjudicada a Eiffage Energia SLU per 806.264 euros i Gran Via Sud per 423.213 euros a Societat Ibèrica de Construccions Elèctriques que s’ha adjudicat este lot 3.

- Publicitat -

El regidor d’Infraestructures ha explicat que estes inversions s’emmarca dins del Pla d’Actuació d’Energia Sostenible del Municipi, destacant la importància de poder dur a terme esta necessària renovació de l’enllumenat en més barris d’Alacant, ja que amb ella “s’aconseguirà aconseguir reduir el consum d’electricitat en fins a un 50 per cent i la despesa de la llum que suporta l’Ajuntament mensualment, que ens està permetent a més de complir amb els objectius de desenvolupament sostenible”.

L’Ajuntament d’Alacant treballa en este pla de millora de l’eficiència energètica que s’ha desenvolupat en els barris situats dins de la zona Edusi-Les Cigarreras, situats entre els castells de Santa Bàrbara i Sant Ferran, i que ara continuarà dins del paquet d’actuacions aprovades d’inversions financerament sostenibles derivades del superàvit pressupostari obtingut en 2019.

- Publicitat -

A més s’ha adjudicat també el contracte de les obres del ‘Subministrament amb instal·lació de lluminàries per a la millora de l’eficiència energètica en diverses zones esportives d’Alacant en fase I’, a favor de l’empresa Societat Ibèrica de Construccions Elèctriques S.A amb un pressupost de 404.282 € i un termini d’execució de 4 mesos, per a la millora substancial en la qualitat de la il·luminació de les instal·lacions esportives dels complexos esportius de l’Antic Hipòdrom, i en cinc poliesportius: Garbinet, Via Parc, Samaranch, Joan XXIII i Luis Gómez.

La iniciativa està coordinada entre les regidories d’Infraestructures i Manteniment, i la regidoria d’Esports, que dirigeix l’edil José Luis Berenguer, amb ella es pretén modernitzar les zones esportives, i substituir els actuals llums per lluminàries LED, millorant l’eficiència energètica el que suposarà un important estalvi en el consum de l’electricitat.

- Publicitat -

El regidor d’Esports ha valorat esta inversió realitzada en instal·lacions municipals que “és utilitzada per milers d’esportistes diàriament tant les de l’Antic Hipòdrom, que consten de camps per a diversos esports i pistes per als corredors populars, com els poliesportius que són centres amb un important nombre d’usuaris, preferentment en horaris de vesprada i nit, i amb una elevada freqüència d’ús”.

L’edil José Ramón González va explicar que “el projecte municipal en marxa té present l’estratègia de l’equip de Govern local per a reduir els consums energètics i emissions de CO₂ i la minoració de la contaminació lumínica, i contempla ampliar en fases posteriors a les altres instal·lacions esportives municipals la millora energètica”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,026FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià