Alacant rep 110 l/m2 i es manté en nivell 1 d’alerta per la gota freda

La ciutat d'Alacant segueix en 'nivell 1' d'alerta per fortes pluges després d'arreplegar fins a 110 litres per metre quadrat en les últimes hores, amb fins a 60.000 metres cúbics acumulats en el dipòsit antirriuades de Sant Gabriel.

Publicitat

La ciutat d’Alacant segueix en ‘nivell 1’ d’alerta per fortes pluges després d’arreplegar fins a 110 litres per metre quadrat en les últimes hores, amb fins a 60.000 metres cúbics acumulats en el dipòsit antirriuades de Sant Gabriel. Al migdia es revisarà la situació per a determinar si es modifica en el Comité d’Emergència.

El parc inundable de la Marjal, en la platja de Sant Joan, no ha rebut aigua i està “perfectament disponible per a absorbir”, ha destacat l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala.

PublicitatRovira  

Per la seua banda, les depuradores estan a “nivells màxims” per l’entrada d’aigua des dels barrancs i avingudes des de l’interior, per la qual cosa han hagut d’evacuar cap al mar.

Respecte als danys en la ciutat, es concentren en els centres escolars per goteres, filtracions o entrada d’aigua en soterranis, però “sense rellevància”. “He encarregat un informe a totes les àrees perquè donen compte detallat dels danys en les instal·lacions municipals o dependents de les àrees s’han produït i establir un pla específic de reparació i manteniment”, ha substanciat Barcala.

El primer edil ha insistit que es manté la prohibició de realitzar activitats a l’aire lliure o de l’ús de terrasses en els bars i restaurants

PublicitatJuega Limpio Orihuela