Alacant rep el 37,99% de tota la inversió del Govern Valencià

298,78 milions es destinaran a la província en 2021. Sanitat és l'àrea que més augmenta quant a dotació, per a fer front a la pandèmia.

Les diputades del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes Laura Soler i Sandra Martin han presentat els Pressupostos de la Generalitat per a 2021 a la comarca i detallat els destinats a Sant Joan d’Alacant. A l’acte han assistit també l’alcalde Jaime Albero i el secretari general del PSOE a la comarca de l’Alacantí, Baltasar Ortiz.

Tal com ha indicat Ortiz, la inversió del govern valencià a la comarca suposa un 25% de tota la província, que rep un 40%. Ha assegurat que continuarà creixent, ja que “des del Govern del Botànic hi ha una sensibilització cap a la província d’Alacant que no existia quan governava el PP”.

“Sant Joan i la resta de la comarca només progressa quan hi ha un govern socialista que inverteix en Sanitat, Infraestructures, Educació, Benestar Social, Cultura i Joventut”

Baltasar Ortiz, secretari comarcal PSOE


Alta inversió en Sanitat i Benestar Social

Per part seua, la diputada Laura Soler, clarament bolcada en Polítiques Inclusives i ajuda als col·lectius més vulnerables, ha assenyalat que “els números tenen darrere la capacitat de millorar la vida de les persones, sobretot, de les que estan en risc absolut d’exclusió social”. Soler ha incidit en la importància d’invertir en Sanitat i Polítiques Inclusives “per a no deixar a ningú arrere” i més amb la pandèmia que assola el país i la resta del món.

“Invertim en Sanitat per a combatre la pandèmia, que a més comporta una crisi econòmica i social sense precedents, Per això, hem d’estar amb els que més ho necessiten”.

Laura Soler, diputada

La diputada autonòmica ha assenyalat les principals xifres que resumeixen la inversió de la Generalitat, que suposa 1.165 milions del total dels pressupostos generals de l’Estat. D’aqueixos diners, 298,78 milions es destinaran a la província d’Alacant. A més, ha assenyalat que amb la situació sanitària que travessa el país, el pressupost del Botànic ha crescut un 11,3% respecte a l’any passat .

La Generalitat inverteix 43,6 milions d’euros diaris en despesa social per a protegir a les persones més vulnerables, 3,9 milions més que en 2020, com a resposta a la crisi”, ha explicat. A part, hi ha una inversió de 20,6 milions en Sanitat, 15,8 en Educació i 5,2 en Igualtat i Polítiques Inclusives, ha indicata.

Soler insisteix a més que la Renda Valenciana d’Inclusió suposa una dotació pressupostària de 185 milions d’euros, per a “garantir el dret fonamental a poder sobreviure”. En atenció a la dependència són 82 milions. També hi ha partides per a Polítiques d’Infància i Joventut, persones amb discapacitat, creació d’ocupació i accés a l’habitatge.

La inversió en Sanitat augmenta respecte a 2020 pel COVID19

Amb la crisi sanitària provocada per la pandèmia, el Govern Valencià ha augmentat el pressupost per a Sanitat en un 10´4 respecte a l’exercici anterior, per la qual cosa per a 2021 destinaran 7.530 milions d’euros, 310 dels quals són per a reforçar el personal per a fer front al coronavirus.

“La Sanitat Valenciana ha contractat ja a més de 10.000 nous professionals sanitaris per a fer front al coronavirus”, ha assenyalat la diputada. A més, 125 milions aniran dirigits a Atenció Primària, i 121,6 per a Centres de Salut, per a reduir el col·lapse sanitari en el qual es troba la Comunitat a conseqüència del coronavirus.

“El govern de Ximo Puig vol justícia social i igualtat per a totes les persones”

Laura Soler, diputada

La diputada Sandra Martin ha recalcat que “esta inversió suposa un increment històric i està enfocada principalment en la lluita contra la pandèmia, per a establir les bases de la recuperació de l’activitat econòmica i la cohesió social“.

Com ja hem avançat, Sanitat és l’àrea que més augmenta quant a dotació, com a vaixell almirall del pla d’inversions de la Generalitat. Després d’ella, Educació i Benestar Social ocupen els següents llocs. No obstant això, Martin assegura que el Govern Valencià té un alt nivell d’interés al Medi ambient i Energies Renovables, així com a desenvolupar una administració pública més àgil i de millor qualitat implantant el sistema digital i el teletreball, per al que destinen 193 milions d’euros.

CatalanSpanish