15.6 C
Valencia

Alacant reurbanitzarà la plaça Músic Óscar Tordera

Estes obres tenen un termini d'execució de quatre mesos i compten amb un pressupost que ascendeix a 508,400 euros.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix el regidor Adrián Santos Pérez, té previst aprovar en la pròxima junta de Govern el projecte de millora d’accessibilitat per als vianants i de recuperació de l’entorn de la plaça Músic Óscar Tordera Iñesta. Estes obres tenen un termini d’execució de quatre mesos i compten amb un pressupost que ascendeix a 508.400 euros.

L’edil d’Urbanisme ha assenyalat que “l’objectiu de l’actuació és millorar l’accessibilitat per als vianants i la recuperació de l’entorn, ampliant les zones d’esplai i integrant els vials en un entorn en el qual es prioritza un caràcter més residencial amb voreres d’un mínim de 2 metres” a més ha subratllat, que la plaça adquirirà “un caràcter urbà digne, modern i amb un elevat confort, d’acord amb l’entorn”.

Reurbanització de la plaça

La reurbanització completa de la plaça es projecta dotant-la d’una àrea renovada d’esplai per al vianant a la ciutat, amb àmplies zones verdes, d’esta forma ha explicat l’edil d’Urbanisme “es reduirà l’impacte produït pel trànsit de l’Avinguda Poeta Carmelo Calvo sobre els usuaris de la plaça”. A més, Pérez ha assenyalat que” en la plaça es projectarà una àmplia zona de jocs infantils al costat de la qual s’instal·larà un quiosc/cafeteria i una pèrgola sota la qual es podran col·locar cadires i taules”.

Adequació dels carrers adjacents laterals

La remodelació dels carrers Manuel Antón i Poeta Campos Vasallo, es projecta amb una nova distribució tipus, formada per un únic carril de circulació de 3.15 metres d’ample, amb una banda d’aparcament en cordó de 2 metres, i voreres a banda i banda d’ample mínim 2.10 metres d’ample.

Reurbanització de la vorera de l’avinguda i connexió

- Publicitat -

La reurbanització de la vorera de l’Avinguda Poeta Carmelo Calvo, es projecta mantenir el mateix ample de vorera de 4 metres, realitzant únicament una millora de l’estat del paviment, donat el mal estat d’este, integrant-lo alhora en el nou concepte urbanístic de la plaça.

Així mateix, a fi d’augmentar la permeabilitat per als vianants cap a la plaça, es projecta un nou encreuament per als vianants semaforitzat en l’Av. que millorarà l’accessibilitat a la mateixa des de tots els punts de l’entorn.

Adequació i reconstrucció de l’accés al refugi

- Publicitat -

Així mateix, en el present projecte es contempla la reconstrucció de l’accés al refugi antiaeri de la Guerra Civil existent sota la plaça, des del Carrer Manuel Antón i des de la mateixa plaça situat junt nou quiosc de restauració projectat.

Instal·lació d’un Quiosc/cafeteria

El quiosc/cafeteria, situat en la Plaça, al costat del nou accés al refugi, es projecta amb una estructura metàl·lica i revestit mitjançant taulers de fusta d’IPE, dotat de totes les instal·lacions d’aigua, sanejament i llum, així com un bany amb W.C. i lavabo.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià