829 màscares defectuoses usades per sanitaris alacantins

Més de la tercera part de les 1063 màscares Garry Galaxy N95 defectuoses repartides a la Comunitat Valenciana, han sigut utilitzades a la província d'Alacant.

Sanitarios de Alicante (Foto del Facebook del Departamento de Salud del Hospital General de Alicante)

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que s’estan testant des d’ahir a professionals sanitaris que hagen usat les màscares defectuoses  Garry Galaxy N95 a la Comunitat Valenciana. A més, han ordenat la retirada d’aquestes.
Segons Barceló, aquestes màscares, que no compleixen els requisits de protecció, han sigut usades en 3 centres sanitaris de la província d’Alacant.


Les dades que ha facilitat són els següents:

  • 511 màscares usades a l’Hospital de Sant Joan d’Alacant: 196 en UCI, 274 en la resta del centre i 5 fora de l’hospital. S’han realitzat PCR a tots els professionals de l’UCI i han donat negatiu, excepte un cas encara sense determinar.
  • 118 màscares usades a l’Hospital General d’Alacant: en diferents departaments, a més d’en UCI i urgències. Hui comencen a fer proves als sanitaris que les hagen usades.
  • 200 màscares usades en en departament d’Orihuela: en UCI i Medicina Interna. Han testat a 66 professionals sanitaris i tots els resultats han sigut negatius. Procediran a realitzar més test en els pròxims dies.

Imatge Europa Press

Més de la tercera part de les 1063 màscares Garry Galaxy N95 defectuoses repartides a la Comunitat Valenciana, han sigut utilitzades a la província d’Alacant.


Barceló ha afegit que continuaran fent proves als professionals citats i aniran informant puntualment els mitjans.

D’altra banda, respecte al tema d’una possible incidència hui en el repartiment gratuït de màscares a la Comunitat Valenciana, per un col·lapse del sistema de servidor de recepta electrònica de Conselleria, Barceló ha assegurat no tindre cap informació.


El tema de les màscares continua generant polèmica i cada vegada té més fronts oberts, ja que, a més, mutualistes de col·lectius com MUFACE, afirmen que en anar a la farmàcia per aqueixes màscares els han indicat que només és per a persones amb SIP de la Seguretat Social. La Consellera ha explicat que “estan treballant” per a solucionar aquest imprevist.


Després de posar-nos en contacte amb MUFACE, ens han indicat que cada mutualista ha d’enviar un correu o contactar via telèfon a la seu que li corresponga de la mutualitat, perquè tinguen en compte el seu cas. Estimen que hi ha més de 20.000 persones que compleixen les condicions que dicta la Generalitat per a rebre les 3 màscares de manera gratuïta i que no les estan rebent per ser de col·lectius d’entitats privades, però que formen part de l’Administració General de l’Estat.

: Valencià