Benlloch porta a Benidorm l’experiència municipal de Vila-real en la inauguració del fòrum de la Xarxa Valenciana de Ciutats

Benlloch

L’alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha inaugurat a Benidorm el Fòrum Territoris Innovadors Competitius, organitzat per la xarxa autonòmica per afavorir l’intercanvi d’experiències i l’enfortiment d’un ecosistema innovador al territori valencià.

La jornada, dirigida tant a tècnics municipals com a càrrecs de les corporacions interessades en la innovació des de l’entorn local de tota la Comunitat, ha compta també amb la participació del conseller d’Hisenda, Vicente Soler, i el vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche, a més de membres de la xarxa valenciana.

“La Xarxa Valenciana de Ciutats de la Innovació va nàixer fa poc menys d’un any amb l’objectiu de posar el focus en la importància dels ajuntaments com a agents d’innovació. Després de molts esforços, les administracions locals hem aconseguit que les administracions que tenen competències efectives en aquesta matèria, el Govern central i la Generalitat, creguen en el paper dels municipis en el foment d’una nova cultura innovadora. Però hem de seguir treballant, i és en aquest objectiu en el qual s’emmarquen jornades com la que hui celebrem a Benidorm”, argumenta Benlloch.

A més de Vila-real, que ostenta la presidència, la xarxa autonòmica està formada pels municipis d’Alcoi,  Alfàs del Pi, Almussafes, Alzira, Gandia, Gata de Gorgos, Ontinyent, Salinas, Torrent, València i Villena.

“És fonamental que les administracions ens impliquem en l’impuls d’un esperit emprenedor i innovador que arribe a tots els àmbits, més enllà del purament econòmic. A Vila-real, Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l’any 2011, hem donat importants passes en aquest sentit, tot canalitzant la pulsió innovadora que sempre ha caracteritzat la nostra terra en iniciatives i projectes que posen la innovació en la base d’un model de creixement sostenible a llarg termini”, agrega. “El repte ara és traslladar aquesta cultura de la innovació a l’estructura organitzativa de les administracions i que traspasse les fronteres, per a arribar a tots els territoris”, detalla.

Amb aquest objectiu, la jornada de Benidorm, inaugurada pel seu alcalde, Toni Pérez, s’ha articulat al voltant de dues taules redones: “Ecosistemes d’Innovació a la Comunitat Valenciana: reptes i oportunitats” i un panell d’experts sobre intel·ligència artificial amb la participació d’empreses i entitats de l’ecosistema innovadora valencià.  “Un exemple de les possibilitats que ofereix la innovació per a fer front als reptes del futur i generar noves oportunitats”, conclou.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here