Dos britànics a judici acusats d’estafar a un matrimoni d’ancians

Una parella de residents britànics seran enjudiciats dimarts que ve acusats d'apropiar-se de 385.900 euros d'un matrimoni d'ancians, els Van Dogen, per als qui treballaven com a cuidadors i assistents domèstics.

Entrada de l'Audiència Provincial d'Alacant. EFE/Arxiu
Juega Limpio Orihuela

El judici se celebrarà en la Secció Primera de l’Audiència Provincial d’Alacant i la fiscalia demana per a B.S. S. i J.M.S., els dos processaments, una pena de 5 anys i mig de presó com a autors d’un delicte d’estafa continuada.

Els fets es van produir entre juliol de 2012 i el mateix mes de 2013, quan els dos acusats van aconseguir transferències bancàries des dels comptes del matrimoni d’ancians.

Segons l’escrit d’acusació, tots dos van aconseguir guanyar-se la confiança de la parella suposadament estafada i van aconseguir que els contractaren per a fer les tasques de la llar a canvi d’un sou de 21 i 15 euros l’hora.

En 2013, es va produir la defunció de la dona del matrimoni, per la qual cosa els dos acusats van quedar a càrrec de la cura del seu espòs, que patia Parkinson i arterioesclerosi cerebral, “la qual cosa li provocava fallades de memòria i incapacitat per al govern autònom de la seua persona”, segons l’acusador públic.

Així, els dos processaments es van valdre d’aqueixa situació per a aconseguir “transferències econòmiques per altes sumes de diners”. En concret, van obtenir diversos traspassos per un total de 166.332 euros que no es corresponien amb els treballs que realitzaven.

A més, van aconseguir que el senyor Van Dogen els entregara una targeta de crèdit amb la qual van arribar a retirar fins a 145.770 euros en xicotetes quantitats, de 100 i els 600 euros.

Segons el fiscal, també van realitzar extraccions periòdiques en una altra dels comptes del matrimoni per un import total de 13.800, i finalment van aconseguir que els emetera quatre xecs de 15.000 euros cadascun.

Ara és el fill del matrimoni qui reclama en nom dels seus pares, en l’actualitat ja morts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here