La Cala de Finestrat es la primera platja de la Marina Baixa amb xarxa Wifi gratuïta

Des de l'Ajuntament de Finestrat han posat avui en marxa la xarxa WIFI perquè veïns i turistes puguin navegar de manera gratuïta per Internet des de la platja.

cala

Des de l’Ajuntament de Finestrat han posat avui en marxa la xarxa WIFI perquè veïns i turistes puguin navegar de manera gratuïta per Internet des de la platja. Amb això, la Cala de Finestrat es converteix en la 1ª platja de la comarca de la Marina Baixa en oferir aquest innovador servei.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, al costat de l’edil de Comerç, Mª Dolores Viudes, el personal municipal de Turisme i del projecte “Finestrat, Destinació Turística Intel·ligent” ha explicat aquest matí els detalls de la xarxa WIFINESTRAT que ja està en actiu. Per connectar-se, els usuaris només han d’incloure una adreça de correu electrònic o bé accedir des del seu perfil a la xarxa social Facebook.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “fa més d’un any vam començar a desenvolupar la nostra estratègia de Finestrat com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI) amb l’objectiu de proporcionar serveis palpables a la ciutadania. I avui tenim el primer fruit de tot aquest treball amb la posada en marxa de la xarxa WIFI a la nostra Cala i amb inversió exclusivament municipal. D’aquesta manera, la Cala de Finestrat s’ha convertit en la 1a de la Marina Baixa a oferir WIFI durant tot l’any a veïns i turistes que ja el podran gaudir en aquestes vacances de Setmana Santa mentre prenen el sol a la sorra o gaudeixen del passeig. Es tracta d’una xarxa segura, proporcionada per fibra òptica i oferta per Telefónica Espanya”.

La xarxa WIFINESTRAT està en 4 idiomes (castellà, valencià, anglès i francès) que es detecten automàticament segons el dispositiu des del qual s’accedeix. L’accés és fins de 2 hores per usuari per evitar connexions perpètues i poden navegar fins a 1.000 usuaris de manera simultània sense disminuir la qualitat de navegació. Aquest servei també serveix de plataforma per difondre l’oferta turística del municipi ja que un cop connectat el primer punt d’informació és la pàgina de Facebook de Turisme Finestrat on es donaran a conèixer els esdeveniments més importants de l’agenda.

La instal·lació de la xarxa WIFI ofereix altres serveis afegits a residents i turistes. Com a exemples, en matèria de seguretat s’ha habilitat un canal privat per a cossos i forces de seguretat a través del qual podran gestionar emergències; també permet un millor control de l’afluència de visitants a la platja en actes multitudinaris com la Nit de Sant Joan; l’ús de drones amb vídeo en temps real, informació sobre condicions meteorològiques a la platja (radiació solar, temperatura, humitat) i serveis de geolocalització. En la seva configuració, a més, s’han inclòs filtres de seguretat per evitar l’accés dels menors a continguts adults.

La xarxa WIFINESTRAT ve a completar l’oferta de la Cala de Finestrat, platja que té el distintiu europeu de Bandera Blava per la qualitat de la seva sorra, platja i serveis a banyistes, a més de comptar amb àrea de Platja Accessible per a persones amb mobilitat reduïda, servei de socorrisme, parcs infantils, àrea biosaludable i instal·lacions per a la pràctica del vòlei platja, entre altres opciones.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here