La Universitat d’Alacant presenta el primer títol universitari d’Expert en Disseny i Tecnologia del Calçat

El nou curs de la UA s'impartirà entre el 15 d'abril i el 15 de juliol a Elda i s'ha posat en marxa en col·laboració amb l'Institut Tecnològic del Calçat.

calçat
PublicitatJuega Limpio Orihuela

La Universitat d’Alacant serà la primera universitat espanyola que oferirà una formació superior específica adreçada al sector del calçat a través d’un curs d’Expert Universitari en Disseny Digital i Tecnologia del Calçat que el dimecres s’ha presentat a Elda en un acte en què han participat el rector de la UA, Manuel Palomar, l’alcalde del municipi, Rubén Alfaro, el director d’Inescop, Antonio Porta i la directora de l’Escola de Relacions Laborals d’Elda, Pilar Íñiguez.

El rector ha assenyalat que “es tracta d’una fita molt important per a nosaltres, ja que fa temps que volíem posar en marxa alguna mena de formació amb l’Institut Tecnològic del Calçat i avui per fi veu la llum. Un títol universitari que naix de l’interés del sector productiu per millorar la formació dels seus professionals a través de la qualitat, la innovació i el coneixement”.

Palomar ha apuntat que “el que presentem és una primera aproximació de formació pròpia que esperem que tinga no només continuïtat, sinó que arribe a esdevenir un màster i aprofundir encara més en aquest títol propi”, el qual, segon el rector “és un exemple pel que suposa de col·laboració entre instituts d’investigació, com els de la Universitat i un institut tecnològic, com és Inescop”.

El rector ha agraït tant a Inescop, com a l’Ajuntament d’Elda i a l’Escola de Relacions Laborals d’Elda la seua implicació i empenta per tal de fer realitat aquest projecte.

Antonio Porta, director d’Inescop, ha apuntat la importància de la “formació específica per al sector” i ha destacat “el primer títol d’aquestes característiques a Espanya mostra com la societat, la política i la indústria anem en la mateixa direcció”.

Rubén Alfaro, alcalde d’Elda, s’ha mostrat content per “haver fet una realitat una reivindicació de fa moltes dècades al nostre municipi i aconseguir de la mà de la Universitat d’Alacant i d’Inescop, una formació clau per al futur del sector del calçat”.

El curs d’Expert Universitari en Disseny Digital i Tecnologia del Calçat està impartit per la Universitat d’Alacant amb la col·laboració d’INESCOP i de l’Escola Universitària de Relacions Laborals d’Elda (EURLE) i ofereix un màxim de 32 places.

El termini de matrícula va començar el passat 31 de gener i s’estendrà fins al pròxim 20 de febrer i el curs serà impartit entre el 15 d’abril i el 15 de juliol a les instal·lacions de l’EURLE i l’aula d’informàtica d’INESCOP a Elda.

El curs té una gran aplicació professional per al sector del calçat i té un ampli programa i estructura dissenyats d’acord amb les necessitats actuals del sector. El títol propi de la Universitat d’Alacant té 20 crèdits i deu assignatures obligatòries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here