El Centre de Congressos acollirà a la fi de juny Elx Tendències amb una temàtica d’art i oci

Aquest cap de setmana finalitza les jornades socioculturals dels anomenats “dissabtes divertits en el centre” i l'equip de govern il·licità avaluarà tant la participació ciutadana, com l'activació del cor de la ciutat

Centre de Congressos Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

El 22 i 23 de juny el Centre de Congressos ilicitá acollirà la proposta d’Elx Tendències entorn de l’art, el disseny i l’oci. En la primera edició d’aquest esdeveniment la temàtica va ser la moda i la bellesa. Per a aquest esdeveniment es comptarà amb 25 establiments relacionats amb la temàtica que podran disposar de la sala d’exposicions del Centre de Congressos per a desenvolupar tallers i conferències. Paral·lelament a aquestes activitats, hi haurà un mercat amb el qual es pretén promocionar i dinamitzar aquest tipus de comerç d’oci com el de videojocs o lectura entre uns altres. L’edil de Promoció Econòmica i Comerç, Héctor Díez, va explicar que al llarg d’enguany hauran més mercats temàtics d’Elx Tendències.

Per a aquest pròxim 16 de juny acaben les activitats socioculturals dels “Dissabtes divertits en el centre” que s’han desenvolupat en la Glorieta des del mes de maig. La programació permanent que ha organitzat les regidories de Promoció i de Cultura han anat enfocades no solament per als més xicotets, sinó també, per a les famílies. Díez va especificar que paral·lelament a aquestes activitats també hi ha hagut mercats ambulants puntuals els anomenats Pop Up Store amb una vintena de comerços, d’empreses de serveis i hostaleria. L’edil de Promoció ha comentat, que després del 16 de juny s’avaluarà com ha sigut el funcionament d’aquest tipus d’activitats i si s’ha complit el propòsit de l’ajuntament d’activar el centre, tant per als veïns de la ciutat, com para els que han vingut de visita a Elx des d’altres poblacions. Aquesta avaluació comptarà amb representants de les associacions de comerciants, a més de l’equip de govern il·licità, per a veure si seguiran programant activitats per a afavorir la dinamització comercial tant en el centre, com en els barris.

L’edil de Promoció Econòmica i Comerç també va parlar en profunditat de la reunió de treball que van tenir amb el director General de Comerç, Natxo Costa, per a abordar les ajudes que aquesta elaborant la Generalitat per a potenciar el comerç de proximitat. Héctor Díez va declarar, que l’Ajuntament d’Elx va al·legar en les bases d’aquestes subvencions perquè hi haja més flexibilitat i que es puguen beneficiar totes les associacions de comerciants i particulars de la ciutat. Pretenen recolzar també a aquells emprenedors que òbriguen els seus negocis en locals on anteriorment ja existia una activitat comercial. Una altra dels avantatges que va manifestar Díez és quant a les associacions que no superen el centenar d’associats, perquè aquestes es puguen fusionar a un projecte concret diverses d’aquestes associacions per a formar una unió temporal, la qual cosa seria una Federació. Encara que les bases s’han flexibilitzat de manera que es demana un mínim de 65 socis i que almenys en un 51% siga del sector comercial, des del govern il·licità demanaren que es baixe els socis a 50 i que aquestes bases contemplen aqueixes Federacions perquè puguen sol·licitar aquestes ajudes. Així les associacions de barris il·licitans podrien beneficiar-se d’aquestes ajudes que atorga la Generalitat. Una altra de les al·legacions que l’Ajuntament d’Elx vol demanar a la conselleria és l’import que rep cada municipi en promoció i dinamització del comerç, rebent de 10 a 15 mil euros, quan en la ciutat il·licitana s’ha passat d’invertir en el 2015 de 40 mil euros a enguany que s’ha incrementat en uns 130 mil euros i per açò, volen demanar que l’import que se’ls dóna als ajuntaments siga major del que reben.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here