El foc va devorar els 178 monuments en una Nit de la Cremà sense incidents

Alacant va desplegar per a les seues fogueres un ampli dispositiu de seguretat per a la seua nit màgica i en l'últim Concurs de Mascletà es va homenatjar als alacantins i alacantines amb un fort baluern pirotècnic

cremà Actualitat Valenciana
Ayto Alacant
Juega Limpio Orihuela

Uns minuts abans de la mitjanit, amb el tret de la Palmera de la pirotècnia dels Germans Ferrández donava inici a la cremà de les Fogueres d’Alacant. Amb un radi d’uns 300 metres i una tonalitat més blanca que en anys anteriors, sonant els tres trons d’avís que donava pas a la Palmera i al tradicional lacrimal de la perla blanca que va estar visible uns vint segons, per a posteriori, amb els dos últims trons finals començava l’espectacle del foc.

cremà Actualitat Valenciana
Ayto Alacant

Els 178 monuments van començar cremar a partir de les dotze de la nit tardant quatre hores perquè s’aconseguira el 80% cremat. La primera foguera en cremar-se va ser l’oficial que estava plantada en la plaça de l’Ajuntament davant les mirades atentes del president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alcalde, Luis Barcala, les Belleses del Foc Adulta i Infantil, Aleida González i Andrea del Caño Moya, respectivament. Enguany, el desplegament de seguretat dels bombers del SPEIS, Policies Locals i voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil han vetlat perquè transcorreguera la nit màgica d’Alacant sense incidents. Tan sols, la Creu Roja va atendre a una dona de 44 anys per l’impacte d’una carcassa en la Foguera Bavers Els Antigons al voltant de les dues de la matinada i una hora més tard, en el carrer Las Palmas es va atendre a un xic per cremades d’un petard. Els altres incidents ocorreguts en una nit festiva van ser a quatre persones, una per caure del Pont Rojo, una altra per un dolor toràcic que va ser traslladada al centre hospitalari de Plaça Mar i les altres dues, per un dolor en el braç i l’última per un trauma. Com no podia ser d’una altra manera en una nit on el foc era el protagonista, a les 3 de la matinada, els bombers del SPEIS van intervenir per a apagar un incendi en un àtic sense ferits. Les cendres posaven fi a cinc dies de pólvora, foc i festa. La protecció de la Muntanya Benacantil ha sigut una prioritat per a l’Ajuntament que ha anat refrescant la muntanya aquests dies, evitant la sequedat gràcies a l’ajuda del personal de jardineria, produint-se només un conat d’incendi, a diferència d’altres anys que es van arribar a registrar fins a deu conats en aqueix mateix punt. La ciutat es va dividir en sis zones perquè l’operatiu de seguretat distribuïts en 40 equips pogueren reaccionar el més ràpid possible i amb més de 282 policies locals. Quasi simultàniament a la Foguera Oficial van cremar unes trenta del centre de la ciutat, entre les quals estaven la foguera guanyadora del premi Especial Sèneca-Autobusos, que va ser la segona a cremar.

cremà Actualitat Valenciana
Ayto Alacant

Mascletà amb llàgrimes

El terratrémol final en el XXXI Concurs de la Mascletà es recordarà per la seua sonoritat, intensitat i tristesa. El disseny d’Adrian Sirvent de la Pirotècnia Alacantina de Focs i Artifici, va utilitzar l’última tecnologia en detonacions que va finalitzar amb una enorme sacsada pirotècnica en la plaça dels Luceros, com a homenatge a tots els alacantins i alacantines. Aquesta ha sigut l’última mascletà que no ha hagut d’envejar a la de l’any passat, en la qual aquesta pirotècnia, va guanyar el primer premi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here