El músic i compositor il·licità Àngel Alfosea mor als 49 anys

La mort del músic provoca un sisme a les xarxes socials i la regidoria de Cultura d'Elx lamenta la seua pèrdua

Alfosea Actualitat Valenciana
Ángel Alfosea

Les xarxes socials estenien la notícia com la pólvora en assabentar-se de la defunció del músic i compositor il·licità Àngel Alfosea. La regidoria de Cultura remetia un breu comunicat on lamentaven la pèrdua del músic. El sis d’octubre havia complit els quaranta-nou anys, pel que sembla, la possible causa de la seua mort ha estat una aturada cardíaca, de totes maneres, s’està a l’espera que se li practique l’autòpsia que puga determinar amb exactitud la causa de la seua mort.

Alfosea va ser vocalista i compositor del grup R que R que es va formar en 1992, traient dos treballs discogràfics com a “Plata Negra” en 1995 i “Bis” en 2000. En 2003 es dissol el grup i Alfosea seguirà la seua trajectòria en solitari traient tres discos, “El milloret de cada casa” en 2008, projecte que va ser presentat al costat de vint-i-quatre músics en el Gran Teatre d’Elx en 2009. En 2010 editarà un DVD de la seua trajectòria musical amb entrevistes, fotos, i alguns videoclips. En 2012 saca el seu segon treball en solitari titulat “Ara” i a la fi del 2017 sortiria el seu últim disc “Cançons Populars d’Elx”, on s’oferia una recopilació de cançons de la tradició il·licitana, tocats amb instruments com el llaüt, la bandúrria o l’acordió.

Alfosea Actualitat Valenciana
Ángel Alfosea

Alfosea era un amant de la ciutat on va néixer, prova d’això està la participació en 2013 del trenta aniversari de la cançó de l’equip de futbol de l’Elx, escrita pel cantautor Pepe Marcos i una altra mostra del seu amor per Elx es troba en la cançó “Elx Districte Federal”. La influència de la seua terra es pot escoltar en cançons com “Si no clareja”, “Amb el sol” o “Torrades fredes”, i la poesia en cada lletra pot escoltar-se en cançons com “Les muses no dormen”, lamentablement la musa d’aquest compositor es va apagar per sempre i la ciutat il·licitana ha perdut a un gran músic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here