La municipalització de l’arreplega de fem en Benitatxell millora el servei i deixa un benefici de 190.833 euros

El superàvit s'invertirà ara a millorar encara més un servei que porta en marxa des que en el 2015 la corporació municipal, i per unanimitat, donara llum verda a la seua creació.

fem
PublicitatJuega Limpio Orihuela

La decisió en 2015, per unanimitat de la corporació municipal del Poble Nou de Benitatxell, de constituir l’empresa pública PobleNet i municipalitzar l’arreplega de fem i neteja s’ha revelat molt positiva tant en la qualitat del servei com en el resultat econòmic. 2017 s’ha tancat amb un superàvit de 190.833 segons el compte de pèrdues i guanys. Els beneficis ara es podran reinvertir a millorar encara més la gestió de residus.

De la comparativa s’extrau que tant l’arreplega a domicili com l’arreplega d’efectes voluminosos, les sessions de l’agranadora mecanitzada durant l’ estiu i l’arreplega selectiva ha experimentat una millora notable respecte a l’anterior gestió privada.

Per exemple, l’arreplega d’efectes ha passat de ser setmanal a diària per a evitar l’acumulació de voluminosos en els contenidors. El consistori recorda als veïns que compten amb un servei gratuït d’arreplega de voluminosos els dijous concertant una cita cridant al 608408456. També poden portar-ho directament a l’ecoparc. L’arreplega a domicili i la selectiva també s’han ampliat.

La neteja dels contenidors, hidronetejadora i neteja de platges s’ha realitzat de manera més exhaustiva i constant per a garantir que estiguen sempre nets, segons s’extrau en el document. Sobretot en la temporada estival en què les temperatures són més elevades i hi ha més afluència de gent.

En l’estiu de 2015 es va iniciar un servei de neteja en la cala del Moraig a més d’un altre de retirada d’herbes en les voreres del nucli urbà i de poda dels punts de contenidors. PobleNet aconseguix a poc a poc les seues metes i adquirix la seua pròpia identitat: oferir serveis de qualitat i gestió eficaç per a una millora de la gestió de residus municipal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here