Finestrat comença les seues Festes amb una multitudinària Arreplegà de Barraques

Finestrat va viure ahir la seua primera jornada de les festes patronals amb una multitudinària "arreplegà de barraques".

barraques
Juega Limpio Orihuela

Finestrat va viure ahir la seua primera jornada de les festes patronals amb una multitudinària “arreplegà de barraques” que va recórrer els carrers del centre històric fins a arribar a la Plaça de la Va unir Europea on els “Festers 2018” i l’alcalde, Juan Francisco Pérez, van desitjar unes bones festes a tots els veïns/as de la localitat.

Aquest matí tindrà lloc la Baixada del Crist des de l’Ermita del Castell fins a l’església (11.45 hores) on, a partir de les 20.00 hores, els sants patrons Sant Bertomeu i el Sant Crist del Remei rebran l’ofrena de flors per part de totes les barraques.

“Nit de Foc i Rellamps”: Correfocs i Cordà

El programa d’actes elaborat per la Comissió “Festers 2018” ha reservat per a aquesta nit el moment de la pirotècnia. Amb el títol de “Nit del Foc i Rellamps” se celebrarà el correfocs d’i la cordà. Enguany el correfocs és a càrrec de “Xarxa Teatre”, grup que guiarà al poble i als visitants pels carrers del centre històric en aquest recorregut de foc, pólvora i diversió. L’itinerari partirà a les 23.30 hores des de la Plaça de la Va unir Europea i passarà per carrer Nou, Major i Forn Baix fins a arribar a la Plaça La Torreta on tindrà lloc la festa final. Quant a les cordàs, la infantil se celebrarà a partir de la 01.00 hores i la gran cordà a les 2.00 hores, ambdues en el carrer Fonteta. Per a aquests dos esdeveniments pirotècnics està previst que es disparen més de 100 quilos de pólvora en menys de 2 hores. És important informar que només poden participar en aquesta cordà els membres de l’Associació Cultural que disposen de l’acreditació CRE (Consumidor Reconegut com a Expert).

Dissabte 25, “Dia de l’Humor” i Diumenge 26, “Dia dels Xiquets i dels Majors”

El cap de setmana segueixen les festes a Finestrat amb esdeveniments lúdics com la desfilada de l’humor en el qual els festers omplen els carrers amb les seues disfresses més originals (dissabte 25, 20.00 hores), el cercaviles de cornetes i tambors de la banda “Tómbola” (dissabte, 18.00 hores), els concerts de la Plaça del Poble, el concurs “El Gran Prix” (diumenge 26, 16.00 hores) i també els actes pensats per als més xicotets com l’animació infantil (dissabte 25, 11.30 hores, Plaça de la Va unir Europea) amb “bouets” i “traca de joguets” i el parc infantil i aquàtic del diumenge al matí (d’11.00 a 14.00 hores).

És important destacar, com a esdeveniment consolidat en el programa, el tradicional “Menjar dels Majors” en la qual s’homenatja a tots els jubilats i pensionistes de Finestrat (diumenge 26, 14.00 hores, Sala Jove) i la processó en la qual pugen al Crist del Remei de tornada a la seua ermita (diumenge 26, 20.00 hores). El punt i final a aquestes festes ho posarà el diumenge l’orquestra Mite en la Plaça del Poble.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here