La Diputació d’Alacant entrega la Medalla d’Or de la Província a dos expresidents d’aquesta institució

El ple extraordinari de la institució provincial ha decidit per unanimitat, homenatjar al socialista Antonio Fernández Valenzuela i a la popular Luisa Pastor Lillo, ambdós, per la seua dedicació i lliurament a l'ens que van presidir

Medalla d'Or Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

La Diputació d’Alacant ha concedit, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Província a dos dels seus expresidents, Antonio Fernández Valenzuela i a Luisa Pastor Lillo en un ple extraordinari celebrat avui. El president de la Diputació, Cèsar Sánchez, ha presidit aquest acte que ha comptat amb la intervenció de tots els portaveus polítics i s’ha projectat un vídeo que repassava la trajectòria de tots dos polítics quan van estar al capdavant de la Diputació.

El Saló de Plens de la Diputació ha estat desbordat de gent on no ha pogut faltar els familiars de tots dos expresidents, l’exministre d’Assumptes Exteriors del Govern d’Espanya, José Manuel García-Margallo, els alcaldes d’Alacant, Luis Barcala, i Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar, entre altres càrrecs polítics i alts càrrecs de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Militar. Els homenatjats van estar presidint la Diputació d’Alacant, entre 1983 i 1991 ho va fer Antonio Fernández, i entre 2011 i 2015, Luisa Pastor i tots dos van contribuir a impulsar el desenvolupament econòmic i social a més de millorar la vida dels ciutadans de la província. César Sánchez ha elogiat la labor d’aquests dos polítics de formacions polítiques diferents, ressaltant a Luisa Pastor com la primera dona a presidir la institució. “Amb les seues diferents personalitats i posicionaments polítics ens van deixar un gran llegat i van contribuir a fer d’aquesta terra un lloc millor i van entendre que les diputacions desenvolupen un paper fonamental en la gestió dels petits municipis, i per això, avui Alacant és una província prospera que mira al futur amb garanties, posicionada i reconeguda a escala nacional i internacional”, ha expressat Sánchez en el seu discurs abans del lliurament de les medalles als seus respectius familiars. Totes les formacions polítiques de l’hemicicle han destacat el “compromís, lliurament i dedicació” dels homenatjats.

Medalla d'Or Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Fernández Valenzuela va morir el 7 de maig d’aquest any a l’edat de 71 anys com a conseqüència d’un infart. El distintiu ho va recollir la seua vídua, Emilia Ibiza, i d’ell s’ha dit que va ser un emprenedor, que malgrat haver nascut a Extremadura però va venir aquí a la província amb tan sols deu anys, sentint-se alacantí des de sempre. Durant la seua etapa com a president de la institució va crear un sentiment unificador militant en les files socialistes i la Llar Provincial ha sigut “la nena dels seus ulls”, en paraules del discurs que va realitzar el seu fill, ja que, durant la seua infància l’expresident va viure en aquest lloc.

Medalla d'Or Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

La popular Pastor Lillo va morir el 18 d’abril d’aquest mateix any, després d’afrontar una llarga malaltia, sent una treballadora incansable i honesta que es va dedicar a sanejar els comptes de la institució de la qual va ser presidenta, i el distintiu ho va recollir el seu fill José Ramón Garcia Pastor.

Medalla d'Or Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Gratitud als seus treballadors

Després d’atorgar les Medalles d’Or Provincial, s’ha dut a terme en els Jardins del Palau Provincial un acte de reconeixement tots els treballadors jubilats de la Diputació d’Alacant. L’acte ha comptat amb més d’un centenar de persones que han disfrutat d’un concert a càrrec de l’Orquestra de Joves de la Província d’AlacantOJPA, dirigida per Francisco Maestre. El president de la Diputació, Cèsar Sánchez, ha elogiat el lliurament i dedicació d’aquelles persones que en el seu moment van formar part de la plantilla de la institució que presideix, des dels seus diferents departaments i diferents responsabilitats. Sánchez ha destacat la labor d’aquests treballadors que actualment estan jubilats, com a peces fonamentals en el funcionament d’organismes com el MARQ, l’Institut Juan Gil-Albert o el Patronat de Turisme Costa Blanca, a més de fer possible que els 141 municipis de la província tinguen les mateixes oportunitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here