L’alcalde d’Alacant i el vicealcalde de L’Haja s’han reunit per a parlar de la repercussió econòmica i turística de la Volvo Ocean Race

L'equip de Govern exigeix explicacions sobre la trama d'Escola Valenciana i demanen les dimissions de Natxo Bellido i María José Espuch

L'Haja Actualitat Valenciana
Ajuntament Alacant
Juega Limpio Orihuela

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala s’ha reunit esta vesprada amb el vicealcalde de L’Haja, Richard de Mos per parlar sobre les repercussions i experiències que ha suposat l’edició de la regata 2017-2018 de la Volvo Ocean Race para ambdues ciutats. Alacant es va convertir en port de sortida en 2017 i la capital dels Països Baixos va acollir la final de l’última etapa de la regata el juny de 2018. En 2021 tornarà una nova edició que sortirà d’Alacant aproximadament a la tardor. La repercussió econòmica que té aquest tipus de prova nàutica repercuteix també en el turisme i est ha estat l’assumpte pel qual els ha reunit, amb la idea posada a millorar la pròxima edició. Barcala ha exercit de guia de la Casa Consistorial i li ha ensenyat les dependències al vicealcalde de L’Haja.

L'Haja Actualitat Valenciana
Ajuntament Alacant

Explicacions a Compromís

El portaveu adjunt de l’equip de Govern, Israel Cortés ha demanat explicacions a Compromís i ha recordat que Natxo Bellido, va firmar factures per quasi 25.000 euros amb l’entitat que administra el seu número tres i la seua regidora, María José Espuch. Una d’eixes factures de 1.500 euros va ser firmada per Espuch a la seua parella sentimental. “Seguim esperant que Compromis explique i ens faça entendre com diferencia el que està bé o està malament” ha insistit Cortés.

L’equip de Govern ha demanat dimissions perquè prediquen amb l’exemple, ha assenyalat Cortés, en relació a les explicacions que Compromís els demana al Partit Popular sobre una contractació. La portaveu de l’equip de Govern, Mari Carmèn d’Espanya, exigeix la dimissió i renúncia de les actes de Bellido i Espuch.

L’equip de Govern ha exposat els motius de la reprovació de tots dos regidors, de la corporació del Grup Compromís. María José Espuch Svoboda, va ostentar durant l’anterior equip de govern la delegació d’Igualtat, entre altres delegacions. Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona del passat 2017 va procedir a contractar directament amb la Fundació Escola Valenciana, mitjançant contracte menor, la projecció de la pel·lícula “Sufragistes”, segons obra en la factura remesa per l’entitat esmentada. L’import de la factura a favor d’Escola Valenciana va ascendir a 1.492 euros i va ser signada per la Cap del Departament d’Igualtat el dia 19 d’abril de 2017 i per la mateixa regidora Espuch el dia 24 de maig. Escola Valenciana va ser contractada directament per Espuch malgrat que l’única persona de la mateixa que treballa a Alacant és Ismael Vicedo, parella de la mateixa regidora que va procedir a la seua contractació. Per a aquesta causa, la exconcejala d’Igualtat va haver d’abstenir-se en tenir un vinculo sentimental amb Vicedo. El conveni amb la Fundació Escola Valenciana va ser signat per Natxo Bellido que ostentava les regidories de Presidència i Contractació, i pel llavors alcalde socialista Gabriel Echávarri, el novembre de 2016, coincidint amb la celebració de la primera edició de l’esdeveniment “Plaça Llibre”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here