Luis Barcala pagarà les dues factures que es deuen a Escola Valenciana

L'Equip de Govern del Partit Popular d'Alacant no va assistir al Consell del Port on es tractava el tema de la gasolinera

Escola Actualitat Valenciana
Ernesto José Caparrós

Les dues factures que devia l’Ajuntament d’Alacant a Escola Valenciana en el dia de la celebració de la Plaça del Llibre seran abonades demà davant la Comissió de Transparència, així ho ha comunicat el seu alcalde. La Comissió de Transparència i Bon Govern que presideix el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, es reunirà amb Luis Barcala per rebre el pagament de les factures, una de 2016 per 10.000 euros i l’altra de 2017 de 14.732,42 euros, deus de l’etapa del portaveu de Compromís, Natxo Bellido.

En el desglossament de la primera factura apareix el pagament d’una nòmina d’1.530 euros a Ismael Vicedo, treballador de l’Escola Valenciana, vicesecretari de Compromís i parella sentimental de la regidora del mateix grup, María José Espuch i que el conseller Alcaraz no ha tingut més remei que donar-los una reprimenda.

“Ens segueix sorprenent moltíssim que el portaveu de Compromis seguisca sense donar la cara i tirant pilotes fora, primer ahir tractant d’atribuir a l’exalcalde Echávarri aquest assumpte i ara tirant la responsabilitat als tècnics, mentre ell se segueix posant de perfil i mai té responsabilitat de res. El que és clar és que no dóna explicacions i ara les hi demana el conseller”, ha puntualitzat l’alcalde. La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s’ha sentit satisfeta que aquest assumpte estiga solucionat i aclarit.

Absència en el Port d’Alacant

El Partit Socialista d’Alacant ha retret a l’Equip de Govern que no es presentés ahir al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària d’Alacant. Les crítiques del grup socialista contra el Partit Popular ha sigut pels interessos per eixir en les fotos mentres es debatia assumptes que concerneixen a la ciutat. L’alcalde estava a València per fotografiar-se amb el rei i Carlos Castillo en la Diputació d’Alacant, al que demanen des de grup socialista, que renuncie a algunes de les seues tantes obligacions si no pot assumir-les. “Estem acostumats al fet que Barcala no assumisca les seues responsabilitats i actue, més d’una vegada, com un fan, en lloc de com un alcalde”, lamenta la portaveu socialista Eva Montesinos.

El tema que ahir es debatia era evitar que el Port d’Alacant acollís les macros dipòsits. “El que més ens crida l’atenció és que el PP no haja aprés gens amb el succeït. La seua deixadesa és tal que ja no els n’hi ha prou amb no assabentar-se del que s’aprova, és que directament decideixen no acudir”, assenyala la portaveu socialista. No obstant això, si l’alcalde no podia assistir hauria d’haver-ho fet el regidor Carlos Castillo al que consideren que s’ocupa de torpedejar les inversions del Consell en la Diputació.

L’alcalde d’Alacant, ha explicat que l’acord que va adoptar ahir el Port està dins de les seues competències, i pel que fa a la gasolinera ha dit que aquesta tramitació ha de començar de zero. Barcala ha recordat que quan van arribar al govern hi havia una llicència en tramitació demanada per a una gasolinera, una llicència que durant els anys 2016 i 2017 s’havia prorrogat pel regidor de Guanyar, Miguel Ángel Pavon i van considerar que no hi havia motius per seguir prorrogant aquesta llicència i van promoure la seua caducitat. “Hi havia un acord i un compromís de descontaminació d’aquest sòl, des que es van llevar els dipòsits antics de gasolina, això s’hauria de verificar”, ha comentat el primer edil d’Alacant.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here