Manuel Pineda distribueix les delegacions de l’equip de govern de Rafal per als pròxims quatre anys

El Consistori acull demà el Ple de constitució en el qual també es tractarà la liquidació del pressupost de l'any passat

Juega Limpio Orihuela

L’alcalde de Rafal, Manuel Pineda, ha distribuït les delegacions entre els regidors que conformen l’equip de govern, després de les eleccions del 26 de maig i que treballarà durant els pròxims quatre anys. Unes assignacions que es faran efectives una vegada que demà se celebre el Ple de constitució.

Manuel Pineda assumeix les regidories de Relacions Institucionals i Hisenda, mentre Noemí Cutillas, ostentarà la primera tinença d’Alcaldia a més de ser l’encarregada d’Urbanisme, Benestar Social, Règim Interior i Personal.

La regidora Esmeralda Hidalgo tindrà les delegacions de Joventut, Majors, Festes i Serveis i el regidor Gabriel Valero portarà Esports, Ocupació i Formació,
Participació Ciutadana i Obres Públiques.

El càrrec de portaveu recau novament en Francisco Jesús García, qui a més ostentarà les regidories de Sanitat i Consum, a més d’Educació.

Per part seua, l’edil Pedro Maciá Castillo serà l’encarregat de Cultura, Comerç, Indústria, Mercats i Transport i Medi Ambient.

Finalment, la regidora Laura Velasco portarà Igualtat, Seguretat Ciutadana i
Turisme.

L’alcalde, Manuel Pineda, ha explicat en roda de premsa que en el Ple de demà s’inclou la
liquidació del pressupost de 2018. “Hi ha hagut un superàvit no financer de 188.557 euros, per tant, podem dir que la gestió ha sigut positiva i el deute vida se situa entorn de 180.000 euros, per la qual cosa un dels reptes serà liquidar-la en els pròxims anys”, ha assegurat el regidor.

Quant als reptes dels pròxims quatre anys el primer edil ha explicat que “fomentarem l’associacionisme, perquè ho considerem bàsic per a un municipi, i qualsevol avanç de Rafal és de tots i totes”.

Un dels projectes d’aquesta legislatura serà la rehabilitació de la Plaça d’Espanya. “Hem demanat una subvenció a la Diputació d’Alacant per a dur a terme aquesta obra”, ha explicat Pineda, i ha afegit que “tenim la necessitat també d’un espai sociocultural perquè les associacions puguen realitzar els seus actes i activitats”.

D’altra banda, també es durà a terme l’ampliació del cementeri i seguir amb el tema de les
Cases Barates. D’altra banda Pineda ha avançat que es farà un estudi per a fomentar el
reciclatge, ja que és molt important en els pròxims anys aconseguir les xifres que exigeix la Unió Europea.

Altres projectes que es duran a terme seran a càrrec del Pla Edificant, del qual Rafal rebrà dos milions d’euros i “també intentarem que el col·legi compte amb un nou pavelló esportiu”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here