L’Alfàs del Pi calfa motors per al seu XI Dia Internacional

Diumenge que ve es complirà l'onzena edició del Dia Internacional de l'Alfàs del Pi, una iniciativa pionera en la comarca que va nàixer, precisament, per a celebrar una mica del que el municipi fa gala els 365 dies de l'any: la seua multiculturalitat.

internacional

Diumenge que ve es complirà l’onzena edició del Dia Internacional de l’Alfàs del Pi, una iniciativa pionera en la comarca que va nàixer, precisament, per a celebrar una mica del que el municipi fa gala els 365 dies de l’any: la seua multiculturalitat.

En aquest sentit, la regidoria de Residents d’altres Nacionalitats i PANGEA ultimen l’organització de l’esdeveniment que arrancarà a les 10:30 hores del pròxim 21 d’octubre en el poliesportiu municipal i en el qual està prevista la participació de més de 50 associacions i col·lectius de diferents nacionalitats, que donaran a conèixer a tots els assistents la cultura, la gastronomia i el folklore d’una gran varietat de països de tot el món.

Com a part de les activitats prèvies a aqueix gran dia, aquest cap de setmana els carrers de l’Albir es van omplir de color i so amb una desfilada multinacional i un concert a càrrec de músics amb discapacitat provinents de les Illes Fèroe. Activitats ambdues que van servir per a calfar motors i donar una xicoteta mostra del que serà la gran festa de la multiculturalitat del pròxim diumenge.

A més, la regidora de residents d’altres nacionalitats, Martine Mertens, ha presentat avui el programa d’actes del XI Dia Internacional, del que ha destacat “la gran participació de tot el col·lectiu associatiu de l’Alfàs del Pi” afegint en aquest sentit que “el Dia Internacional segueix creixent any rere any i serveix com a catalitzador i gran mostra del treball diari que moltes associacions socials, esportives, de residents i de tot tipus realitzen en el municipi”.

Avui arranca a l’Alfàs la setmana gastronòmica ‘Guisats del món’

Avui arranquen a l’Alfàs del Pi les jornades ‘Guisats del món’ amb les quals es pretén fomentar i desenvolupar la interculturalitat a través de la gastronomia. La iniciativa sorgeix a proposta de Guia T-Events i compta amb el respatler de la regidoria alfasina de Comerç i Desenvolupament Local.

Fins a diumenge que ve 21 d’octubre una desena de restaurants del municipi oferiran menús degustació temàtics amb el maridatge de vi inclòs, amb preus que oscil·len entre els 18 i els 35 euros. Des del típic gaspatxo manxec al cous cous àrab, el suquet de peix, la carbonada flamenca, el be Bhuna o el ChannaMassala.

Participen els restaurants Arrós, peix i brases; Beluga-Hotel Vaig moldre Boutique; Canyes & Coffee; Forum Mare Nostrum; Raspalló; Momentum; Ca Tapets; Enrique; Hotel La Riviera; El Sagristà i Tiffin. A més, Cellers Torres patrocina l’esdeveniment.

Si alguna cosa caracteritza a l’Alfàs del Pi és precisament la seua rica diversitat cultural, un municipi de més de 20.000 habitants en el qual el 50% de la població és d’origen estranger i en el qual conviuen residents d’un centenar de nacionalitats.

Des de la regidoria de Comerç i Desenvolupament Local s’anima a tota la ciutadania de l’Alfàs i comarca a gaudir d’aquestes interessants jornades gastronòmiques que destaquen pel seu caràcter multicultural. L’organització ha dissenyat uns passaports perquè els comensals puguen votar els diferents menús i participar d’aquesta manera en el sorteig d’interessants premis, des de sopars per a dues persones a estoigs de vi per gentilesa de Cellers Torres. Per a optar als regals cal segellar almenys dos dels menús oferits.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here