Processen a l’alcalde Echávarri (PSPV) per acomiadar la cunyada del portaveu del PP d’Alacant

Una jutge ha dictat avui el processament de l'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, per acomiadar una funcionària interina, cunyada del portaveu municipal del PP, després que aquest últim el denunciés per fraccionar contractes en l'àrea de Comerç.

Echávarri

Una jutge ha dictat avui el processament de l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, per acomiadar una funcionària interina, cunyada del portaveu municipal del PP, després que aquest últim el denunciés per fraccionar contractes en l’àrea de Comerç.

Es tracta del segon processament a què s’enfronta l’alcalde alacantí del PSPV-PSOE després de l’esmentat ‘cas Comerç’ en què, al costat de dos assessors, se li atribueix una presumpta prevaricació pel suposat fraccionament de 14 factures quan era regidor responsable de aquest àrea per un valor conjunt d’uns 144.000 euros.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV), la titular del jutjat d’Instrucció número 2 d’Alacant li atribueix el suposat delicte de prevaricació en el cas de l’acomiadament de la funcionària interina.

Alhora, la jutgessa ha arxivat la causa contra el regidor de Recursos Humans, el també socialista Carlos Giménez, perquè va signar el decret de cessament de la funcionària per ordre de l’alcalde.

Echávarri: Estic fet pols, aquest linxament no és normal
L’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha admès que es troba “fet pols” arran de la seva doble processament judicial i ha afirmat que el “linxament” del qual és objecte “no és normal”.
Echávarri ha fet aquestes declaracions poc després de conèixer que la titular del jutjat d’Instrucció número 2 de la ciutat li processa per presumpta prevaricació en l’acomiadament d’una funcionària interina, cunyada del portaveu municipal del PP, Luis Barcala, arran que aquest últim el denunciés per fraccionar contractes en l’àrea de Comerç.
Es tracta del segon processament ja que fa dues setmanes també es va dictaminar que fos processat pel referit ‘cas Comerç’, en el qual, al costat de dos assessors, se li atribueix una presumpta prevaricació pel fraccionament de 14 factures quan era regidor responsable de Comerç, per un valor de 144.000 euros.
En roda de premsa, l’alcalde del PSPV-PSOE ha insistit que tot i la “ràbia i desemparament” que sent, també compta amb “la força de saber” que no ha fet “absolutament res” il·legal, i d’aquesta manera ha reafirmat que segueix amb els seus plans de seguir en el càrrec fins a, almenys, que es decreti l’obertura de judici oral pel cas del fraccionament de contractes.
En aquest sentit, ha posat èmfasi que la decisió de fer fora la interina cunyada de Barcala havia estat avalada prèviament per dos tècnics municipals i també per un tercer informe de l’advocada municipal, que van determinar que aquesta treballadora estava en situació irregular, per la qual que no hauria d’estar investigat.
A més, ha prosseguit que poc després de l’acomiadament l’esmentada interina va ser readmesa, arran que ho demanés per majoria el ple municipal, de manera que tampoc veu que hi hagi hagut un perjudici per la seva decisió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here