Reflexió sobre el tancament dels aparcaments del Portet

El partit RED Teulada-Moraira fa una reflexió sobre el tancament dels aparcaments del Portet.

Juega Limpio Orihuela

L’obligació de classificar el sòl, dotar-lo de l’essencial per a la vida normal de les persones i urbanitzar abans de construir, a més de pura lògica arranca obligatòriament de la Llei del Sòl de 1956, recollida en totes les legislacions estatals i autonòmiques fins a l’actual LOTUP de 2014.

En urbanitzar cal harmonitzar, compaginar i equilibrar interessos, els particulars i els generals, no fer-ho, o fer-ho malament té conseqüències generalment desastroses catastròfiques i irreversibles. El que ha passat amb els aparcaments del Portet és la prova palpable d’això i com aquesta hi ha moltes que ens situen en un dèficit d’infraestructures concordes als nostres dies i ara la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ens recorda que estem ocupant una zona inundable i es llava les mans en cas de catàstrofe recordeu el que va ocórrer en el mercat ambulant de Finestrat en 2011?

El P.G.O.O. de 2004 incloïa la construcció d’una plaça elevada sobre el llit del barranc amb aparcaments. Aquesta actuació estava inclosa en la Unitat d’execució UBA-8 i vinculada a la construcció d’edificacions en una altra part mes al nord però una Sentència del Tribunal Suprem va anul·lar aquesta part del planejament (UBA-8) a instàncies d’una associació perquè les càrregues urbanístiques han d’estar equilibrades lloc que, cas contrari, només es pot compensar amb augment d’aprofitaments el que implica més m2 de sostre i major impacte ambiental. No es pot carregar el dèficit generat per una nul·la gestió anterior a una bossa de sòl tan reduïda si es vol mantindre l’equilibri.

Recentment s’ha presentat una alternativa per al desenvolupament d’aquesta Unitat d’Execució (UBA-8) que tota via està en fase de presentació i ni tan sols ha sigut sotmesa a informes tècnics ni a dictàmens polítics, la qual cosa significa temps, molt de temps per davant. D’altra banda, també per sentència i a instàncies d’un veí afectat s’ha tancat una parcel·la que es venia destinant a aparcament en aquesta zona I mentrestant què?

No recriminem i culpabilitzem a ningú, ni tan sols a l’actual equip de govern que pertany al mateix partit que ha generat i no resolt aquesta situació, però els convidem a la reflexió perquè si és cert i ningú el pose en dubte, que la inactivitat en matèria d’execució del planejament urbanístic com dels convenis i Programes aprovats porta greus conseqüències econòmiques i danya greument els interessos tant particulars com generals i aquesta és una d’elles (com Castellons o el Polígon industrial). Els problemes no es resolen sols i governar implica iniciativa, negociació, aconseguir acords i aconseguir solució als problemes reals.

RED Teulada-Moraira.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here