Xàbia reuneix la taula de la solidaritat per a coordinar a totes les entitats davant els problemes socials

La Taula de la Solidaritat de Xàbia (el fòrum d'anàlisi i coordinació de tots els recursos dels quals disposa el municipi per a gestionar els problemes socials i l'atenció a persones que travessen qualsevol tipus de dificultat) s'ha reunit avui per primera vegada en aquest 2018.

Taula

La Taula de la Solidaritat de Xàbia (el fòrum d’anàlisi i coordinació de tots els recursos dels quals disposa el municipi per a gestionar els problemes socials i l’atenció a persones que travessen qualsevol tipus de dificultat) s’ha reunit avui per primera vegada en aquest 2018.

L’organisme, presidit per la regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert, ha posat en contacte a representants de Càrites de la Parròquia de Sant Bartolomé i de la Parròquia del Loreto, Assemblea Local de Creu Roja, Serveis Socials Municipals, Gabinet Psicopedagògic, Agents de la UAPS, Creama i Departament d’Igualtat.

S’han abordat les novetats en la tramitació de les ajudes d’emergència social o el bo social així com consensuat noves rutines per a millorar la coordinació entre Ajuntament i Càrites.

Un altre tema que s’ha posat sobre la taula per part de Creu Roja és l’arribada de refugiats i immigrants procedents de Veneçuela i la voluntat de l’entitat de coordinar-se amb programes municipals com els de cerca d’ocupació i formació que impulsa el Creama i el de Radars, en suport a les persones majors.

També s’han presentat els cursos de suport psicològic que ha planificat el departament de Serveis Socials, les impulsades des d’Igualtat al voltant del dia mundial de la dona treballadora o les funcions que està desenvolupant la unitat de suport social de la Policia Local.

L’edil Pepa Gisbert ha recordat que la taula de la solidaritat de Xàbia es va crear al gener 2013 per a millorar la coordinació de totes les institucions involucrades en l’activitat de caràcter social.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here