Benitatxell restaurarà el Tossal Gros amb la creació d’una ruta i una àrea recreativa forestal

El Tossal Gross, antic abocador, és actualment una zona degradada per l'abocament incontrolat de residus. Les actuacions, subvencionades per la Diputació d'Alacant, posaran en valor este espai natural municipal amb la creació d'una àrea recreativa forestal i una ruta senderista.

El Tossal Gross, antic abocador, és actualment una zona degradada per l’abocament incontrolat de residus. Les actuacions, subvencionades per la Diputació d’Alacant, posaran en valor este espai natural municipal amb la creació d’una àrea recreativa forestal i una ruta senderista.

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell restaurarà el Tossal Gros amb una subvenció de la Diputació d’Alacant de 20.000 euros. El Tossal Gross, antic abocador, és actualment una zona degradada per l’abocament incontrolat de residus. Les actuacions, subvencionades per la Diputació d’Alacant, posaran en valor aquest espai natural municipal amb la creació d’una àrea recreativa forestal i una ruta senderista.

El Tossal Gros és una zona forestal del Poble Nou de Benitatxell visible des de gran part del terme municipal. Té un gran valor ambiental i paisatgístic i està rodejada de zones urbanitzades com la partida de “Les Fonts” i “Los Molinos”. D’ací que es considere prioritari minimitzar el risc d’incendi per la combustió dels materials inflamables existents com a plàstics, pneumàtics, així com rajoles, teules i materials ceràmics.

Les actuacions també contemplen el desbrossament de la parcel·la amb l’eliminació d’espècies invasores, la càrrega i transport dels residus a l’abocador, el moviment de terres i la millora de la vegetació mantenint les espècies d’interés com ara romers, lavandes i llentiscles. A més es realitzarà poda de l’arbratge existent i es plantaran algunes espècies forestals en els talussos com ara carrasques, coscolls, garroferes, oliveres silvestres i llentiscles. L’objectiu és aconseguir la integració paisatgística i l’eradicació del focus d’abocament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here