Xàbia posa a la disposició dels banyistes un trenet gratuït per a baixar a la cala de la Granadella

L'Ajuntament de Xàbia, per segon any, regularà l'accés amb cotxe a la cala Granadella per a evitar el seu col·lapse durant l'estiu.

Granadella
L’Ajuntament de Xàbia, per segon any, regularà l’accés amb cotxe a la cala Granadella per a evitar el seu col·lapse durant l’estiu. Seguint el mateix sistema que la temporada passada, s’ha instal·lat una barrera en la carretera de la Granadella (a l’altura dels carrers Verderol i Teuladí) que es baixarà quan les places d’aparcament en la cala estiguen completes.
La regulació estarà activa des de dimarts 10 de juliol fins al 30 d’agost i porta aparellat un sistema de transport gratuït que l’Ajuntament posa a la disposició dels banyistes.
Enguany el servei es realitzarà amb un trenet que des de les 11 a les 20 hores realitzarà una ruta circular des d’eixirà la Guàrdia Park, amb una freqüència de pas de 45 minuts. El departament de Serveis ha habilitat en la confluència entre els carrers de L’Oroneta i La Falzia el punt de recepció dels usuaris d’aquest transport públic amb una parada protegida del sol i un àrea d’aparcament, també gratuït, amb 69 places.
Recordar que quan l’entrada en vehicle particular està restringida, els residents i treballadors de la cala disposen d’una targeta identificativa per a circular lliurement.
Aquesta mesura, que ja es va assajar l’estiu passat, tracta d’evitar una saturació de la cala que danyara el seu medi ambient i minvara la qualitat turística. I sobretot, reduir el caos circulatori (que fins i tot podia posar en risc la seguretat i dificultar l’evacuació o l’accés de vehicles d’emergència davant una hipotètica situació de perill) que es produeix quan està complet l’aparcament, ja que després del tancament del llit del barranc solament està permès estacionar en el carrer Pic Tort i el terreny municipal de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.
L’Ajuntament renova l’acord que garanteix als residents de Xàbia l’ús de la piscina coberta de Benitatxell

L’Ajuntament de Xàbia ha renovat quatre convenis esportius. Un d’ells, per valor de 14.000 euros, és el que subscriu amb el Consistori de Poble Nou de Benitatxell perquè les persones empadronades a Xàbia tinguen garantit l’ús de la piscina coberta del municipi veí amb les mateixes condicions que els propis pobleros.

Gràcies a aquest pacte, la regidoria d’esports també pot utilitzar la piscina per a les activitats les escoles municipals de natació i els beneficiaris del bany terapèutic. L’acord l’ han signat aquest matí els alcaldes de Xàbia, José Chulvi, i de Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia, en presència del regidor d’esports Vicent Colomer.

També s’han renovat altres tres convenis de caràcter esportiu amb clubs locals. D’una banda s’ha signat una ajuda de 8.650 euros per al club de tennis com a suport a les activitats que organitza al llarg de l’any; El Club de Pilota també ha rebut 6.882 euros com a suport a l’escola de pilota i tornejos propis com els que organitza en Fogueres o les festes del Loreto.

Finalment el club de Handbol Xàbia percebrà una subvenció municipal de 6.000 euros, ajuda que s’ha incrementat en 2.000 euros respecte al passat any com a suport a la gran progressió que està vivint aquest club jove que arrasa en les lligues d’esport base.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here