Una dotzena de cartells adhesius a favor de no tocar les restes de Franco pegats a la seu socialista alacantina

Las seus del PSOE d'Alacant i Podem es despertaven empaperadas ahir per la plataforma sota el hashtag #elvallenosetoca i el lema “PSOE profanador de tombes”, amb un Pedro Sánchez diabòlic

cartells adhesius Actualitat Valenciana
PSOE Alacant

En el dia d’ahir, la seu del PSOE a Alacant situada en el carrer Pintor Gisbert, apareixia empaperada amb cartells adhesius sota el lema “PSOE profanador de tombes”. En aquests adhesius apareix un Pedro Sánchez diabòlic i damunt d’ell, unes imatges de la Guerra Civil amb soldats del bàndol republicà fotografiats amb esquelets i un cementiri profanat. La plataforma que està distribuint aquestes quartilles adhesives s’autodenomina “El Valle no es toca”, en al·lusió al Valle dels Caiguts.

cartells adhesius Actualitat Valenciana
Podem Alacant

En el compte de Facebook de la seu alacantina comenten el succés i expressen el seu rebuig a l’ocorregut, explicant que seguiran defensant la democràcia i la recuperació de la memòria. El secretari General dels Joves Socialistes d’Alacant, Pedro Rodenas, deia que “aquesta nit la nostra seu ha estat atacada per feixistes; cap coacció ni amenaça evitarà que seguim lluitant per la reparació de la memòria del nostre país”, i afegeix “els feixistes no volen que traguem un dictador d’un monument que li ret homenatge després de 40 anys. Cap atac o insult impedirà que fem complir la Llei de la Memòria Històrica, perquè les conviccions són més fortes que la barbàrie i les amenaces, malgrat que qui li pese”. La formació política de Podem a Alacant s’ha solidaritzat amb el partit socialista mostrant el seu suport, així com Compromís que ha vist inamissible aquest tipus d’actes vandàlics contra la democràcia. Aquest tipus de pegades de cartells a la seu alacantina no ha estat un fet aïllat, doncs altres seus de la geografia espanyola han sofert actuacions similars. La plataforma responsable d’aquesta empaperada té el hashtag de #elvallenosetoca, i la justificació que realitzen amb aquest tipus d’actuacions, que estan duent a terme a diverses seus socialistes i de la formació morada de la geografia espanyola, és que “la Vall dels Caiguts és un símbol de la fe catòlica i això és el que més molesta a l’esquerra revengista”, expressa un tal Carlos Navarro, que s’autodenomina com a Catòlic Tradicional i patriota espanyol.

cartells adhesius Actualitat Valenciana
#elvalenosetoca

No obstant això, darrere de “El Valle no es toca” estan els comptes aliats de FNFF (Fundació Nacional Francisco Franco), La Falange, El Mur del Poble EspanyolPRTE (Partit Revolucionari Tradicionalista Español) i el Moviment per Espanya, tots ells, es pot veure a la web d’aquesta plataforma. Una carta del PRTE proposa al govern de la Xunta de Galícia presidit per Alberto Nuñez Feijoo, i amb el permís de la família de Franco, que es puga enterrar al Cabdill en el cementeri d’O Porrino, d’on és el coordinador de les Joventuts d’aquesta formació, Daniel Alonso. El Mur del Poble Espanyol en el seu manifest ratlla de 40 anys d’imposició dels valors de l’esquerra, i considera de fracàs el sistema de transició i l’Estat de la Constitució del 78, entre els quals esmenta el separatisme basc i català. Dels quals recolzen la iniciativa de no tocar les restes de Franco del Valle dels Caiguts, la mateixa fundació encara que no es pronuncia directament sobre aquest tema, si ho fa a través dels seus estatuts, ja que, segons resa en la seua presentació, “defensen la història d’Espanya sense cedir a la manipulació de les polítiques esquerranes”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here