Arranca la vigilància de la cala Moraig de Benitatxell amb un socorrista de reforç i una rebaixa en la contracta de 15.000 euros

És una de les poques platges que compta amb un servei de personal sanitari, en el que va ser pionera fa ja sis anys. El Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) ho ha valorat en edicions anteriors amb un ampli reportatge.

cala
Juega Limpio Orihuela

El Poble Nou de Benitatxell va arrancar divendres passat 15 de juny la temporada d’estiu i platja 2018. L’Ajuntament ja ha iniciat la vigilància en la platja del Moraig. El servei de salvament, socorrisme i infermeria, estarà operatiu durant tota la campanya d’estiu i fins al 15 de setembre. Recordem que des de fa 6 anys El Poble Nou de Benitatxell és un dels pocs municipis que compta amb servei de personal sanitari en la cala. Aquest fet la convertix en una de les platges més segures de la comarca.

El regidor de Platges, Manolo Segarra, ha destacat que “part de l’èxit radica en l’aposta per incloure personal sanitari, a més d’un bon material tècnic i bona coordinació amb el consistori, Policia Local, Protecció Civil i Salvament Marítim”. A més, enguany la vigilància de SVS es reforça amb un nou socorrista i noves dotacions com una moto aquàtica que permetrà arribar a punts del litoral de difícil accés com les cales amagades i penya-segats. Tot açò amb una rebaixa en la contrata de 15.000 euros.

De forma ininterrompuda ja hi ha quatre persones fixes que controlen la cala, que són una infermera, un mariner de pont de la Marina Mercant, ambdós socorristes aquàtics, junt amb altres dos socorristes. Aquest servei es reforça en moments puntuals com a caps de setmana. El dispositiu que desplega inclou a més de la nova moto aquàtica, un vehicle d’intervenció ràpida, un desfibril·lador i una embarcació de rescat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here