6.3 C
Valencia

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament d’Albaida rebutja enèrgicament les actituds de vexació i assassinat d’animals en el seu entorn urbà. En les passades setmanes s’han reproduït actes salvatges cap a gats del carrer, on s’han troba animals enverinats i mutilats. Estos fets han provocat l’obertura de diligències penals per part de la Policia Local i la Guàrdia Civil. Podent acabar en sancions de fins a 30.000 € i pena de presó de fins a 1 any. Estes indagacions estan en un moment avançat de la investigació i l’Ajuntament d’Albaida s’ha fet càrrec de l’autòpsia dels gats assassinats per a poder aportar el màxim de proves a la causa.

“Es tracten de delictes greus i repulsius i mereixen d’una repulsa institucional i ciutadana, per evitar que torne a passar i sobretot conscienciar que l’entorn urbà no només és un espai per a les persones, també per a conviure amb els animals” ha condemnat el regidor de Promoció de la Cultura i del Patrimoni, Josep Manuel Juan, qui exerceix de regidor delegat de Benestar Animal des que Albaida s’integrés al Plenari del 27 de desembre de 2019 en la Xarxa Valenciana de Benestar Animal, per la qual la ciutat adquireix un seguit de compromisos per a la defensa i protecció d’estos, així com de sensibilització ciutadana.

Alguns d’estos compromisos és l’adquirit la Protectora Vinculados pel qual s’han construït colònies felines per diferents punts de la ciutat, uns espais on l’associació animalista es compromet al control dels animals i on només les persones autoritzades amb un carnet poden alimentar-los. Amb esta acció no s’ha buscat només beneficiar als gats i gates que allí en viuen, sinó també al veïnat que es beneficien d’un control natural de plagues i d’espais veïnals més amables.

Per a Juan “no podem viure d’esquena a la realitat que viu el nostre planeta, on s’acaben els recursos i augmenta la contaminació per pesticides, entre altres contaminants, i quan tenim solucions sostenibles envolta d’ajudar i fomentar-les optar per destruir-les al mateix temps que ens queixem de la presència de rosegadors i panderoles, quan tots sabem que els felins són grans aliats per a combatre’ls de manera natural” a més “si observem els entorns de les colònies, podem veure com la brutícia que pot aparéixer pel seu entorn és generada per altres animals anomenats humans, no pels gats”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,567FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià