Albal s’omple de música, tradició i oci en les seues festes majors en honor a Santa Anna

Este divendres 19 de juliol és quan comença la setmana gran d'esta festivitat

Albal es troba immers en els dies més especials de la localitat. Les seues festes patronals en honor a Santa Anna van donar el tret d’eixida el passat 6 de juliol amb el sopar de majors, on van participar 410 persones. Des d’eixe dia, el municipi ha anat realitzant diversos actes i activitats per als seus veïns i visitants, com el tridu en honor a Santa Anna en l’ermita i un teatre infantil. Este divendres 19 de juliol és quan comença la setmana gran d’esta festivitat, on tots aquells que acudisquen podran gaudir d’una cita plena de música, esport, tradició i oci que durarà fins al diumenge 28.

Programa d’activitats i actes

Els Diables albalencs seran els encarregats de realitzar hui la Gran Cordà, on es dispararan diversos coets. Després serà el torn de la Nit d’Albaes, organitzada pels festers i festeres d’Albal 2019, mentre que demà, dissabte 20, serà un dia molt especial per als amants de la música. En primer lloc, es durà a terme el Festival de Bandes de Música en la plaça de l’Església amb les bandes de la Societat Musical Unió de Pescadors El Cabanyal i la Banda Simfònica de la Societat Joventut Musical d’Albal; després serà el moment de ballar amb la Festa Remember Ku Manises amb DJ Residente Espinete i els bessons de Puzzle.

Des del dilluns 22 i fins al diumenge 28, les activitats no pararan a Albal. El dilluns, els més arrossers podran acudir al tradicional concurs de paelles, que donarà pas al moment musical dut a terme per orquestra La Màxima, que actuarà al parc de La Balaguera.

El dimarts 23 la localitat s’omplirà de color amb el Macro Festival Happy Holi i de llums i soroll amb el correfocs de la nit, mentre que el dimecres 24 se celebrarà el concurs de Playbacks. El dijous 25 serà el torn del sopar popular amb l’actuació del grup JAM i la nit es tancarà amb l’orquestra La Modena. Des del dilluns fins al dijous, els més xicotets podran gaudir de 18h a 21h del parc infantil.

El divendres 26 serà un dels dies més esperats. Al matí tindrà lloc una missa en l’ermita de Santa Anna i una mascletà a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer. Ja a la vesprada, serà la tradicional ofrena de flors a la patrona Santa Anna amb eixida des de l’església de Sant Carles i mb finalització a l’església Verge dels Àngels. La festa continuarà a la nit amb l’actuació musical El gran Cabaret i amb l’orquestra People Band.

El dissabte 27 hi haurà una cavalcada amb el lema ‘Esports’ i un espectacle musical realitzat per Acrobatic Dance. Seguidament, tots els veïns i assistents estaran convidats a acudir a la discomòbil ‘nit de techno’ amb la participació de la DJ Arantxa Predraza.

L’últim dia de les festes, el diumenge 28, estarà marcat pel tret d’una mascletà, una altra vegada a càrrec de Ricardo Caballer, una missa cantada per la Coral Polifònica i una processó a Santa Anna. La traca final serà un castell de focs artificials, el qual posarà fi a les festes patronals d’Albal de 2019.

Cicle esportiu

Els amants de l’esport també podran gaudir durant estos dies festius de diverses activitats esportives. El dissabte 20 hi haurà skate 1 BMX i el diumenge 21 es realitzarà el concurs sènior de pesca en el Port de Catarroja.

D’altra banda, des del divendres 19 al diumenge 21 tindrà lloc el campionat de tir i arrossegament en les pistes municipals, mentre que del dimarts 23 al dijous 25 serà el trofeu de petanca Santa Anna.

ValenciàEspañol