viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Albalat dels Sorells recuperarà els antics taulells del Castell amb l’ajuda de la Diputació

La Diputació de València aportarà fons perquè Albalat dels Sorells puga instal·lar els antics taulells del segle XV en una de les cambres del Castell d’aquesta localitat, que actualment alberga la seu de l’Ajuntament. Així ho ha comunicat la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, durant la visita que ha efectuat en la jornada de hui a aquest municipi per a conèixer de primera mà les inversions realitzades a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), així com les necessitats que acredita aquesta localitat de la comarca de l’Horta Nord.

Maria Josep Amigó ha destacat «el gran interès» manifestat per part de l’equip de govern municipal «en poder engegar un projecte per revertir les actuacions realitzades en la fortalesa durant els anys 70 del segle passat, quan encara no s’atorgava cap valor al patrimoni material i arquitectònic», i on els taulells originaris del segle XV varen estar substituïts per altres més actuals. En aquest moment, el consistori d’Albalat dels Sorells, a través de l’Àrea de Patrimoni de la corporació provincial, ha sol·licitat una ajuda econòmica per poder escometre aquesta actuació i recuperar la imatge original del seu castell.

A aquest respecte, la vicepresidenta ha reiterat «l’aposta de la Diputació per recuperar els nostres béns immobles», i en aquest sentit «el Castell d’Albalat dels Sorells mereix les línies d’ajuda habilitades per part de la corporació provincial perquè aquesta fortalesa torne a lluir com ho feia en el segle passat».

Segons han explicat diferents tècnics municipals, els taulells retirats durant la intervenció efectuada en els anys 70 es troben en possessió del Consistori. Per això, s’ha sol·licitat a la mateixa Diputació de València una còpia de l’expedient d’obres de substitució del paviment on s’inclouen instantànies amb el mosaic que conformaven aquests taulells en el sòl per tal de recuperar i reconstruir la seua disposició de la forma més fidedigna possible.

Últimas noticias

Contenido relacionado