L’alberg La Florida de l’IVAJ acull dos “grans cites”

Una trobada d'"alt nivell" en l'àmbit internacional, el CEO Meeting, i la XIII Trobada de directors i directores d'albergs juvenils REAJ.

En la primera de les activitats, el CEO Meeting, s’estableixen les directrius de Hostelling International (Federació Mundial d’Albergs) per a desenvolupar l’estratègia a escala mundial i establint els passos a seguir per part de cadascuna de les més de 70 associacions d’albergs que conflueixen en aquesta Xarxa Mundial d’Albergs, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils (REAJ) ha triat l’Alberg juvenil La Florida a la ciutat d’Alacant per a la celebració d’aquesta trobada que “permetrà mostrar la qualitat dels albergs d’Espanya i concretament, de la instal·lació de l’IVAJ, a la ciutat d’Alacant”, han explicat l’administració.

Per a això, a més dels continguts estrictament professionals, es realitzaran activitats complementàries, entre les quals s’inclou una visita a la ciutat, de manera que puguen projectar-la als més de quatre milions de socis i sòcies que té la xarxa a tot el món, “posant així a Alacant com una destinació turística idònia per a reserves de grup o organització de futurs esdeveniments”.

El sector dels albergs constitueix un “important motor econòmic a escala mundial”, ja que Hostelling International “posa a la disposició dels seus socis més de 4.000 albergs en 90 països de tot el món”.

Trobada de directors d’albergs

D’altra banda, l’alberg juvenil acull del 2 al 4 d’octubre les Trobades de Directors i Directores d’Albergs Juvenils, que reuneixen responsables d’albergs de tot el país.

Més d’un centenar de directors i directores d’albergs han confirmat la seua assistència a la trobada d’Alacant, que compta també amb la presència de directors, directores i personal tècnic de joventut de les diferents comunitats autònomes i d’altres països, ja que comptarà amb delegacions confirmades procedents de França, Portugal i Itàlia.

Entre els continguts d’aquesta edició es troben estratègies de màrqueting digital, gestió d’equips, continguts mediambientals, bones pràctiques en albergs i altres temes relacionats amb la gestió d’instal·lacions juvenils.

L’objectiu de les trobades consisteix en el foment de la mobilitat juvenil, oferint allotjaments de qualitat a preus assequibles a tot el món i programes relacionats amb el medi ambient, així com l’entesa entre cultures i la pau. A més, es brinda a tots els albergs formació i assessorament per a ajudar-los a impulsar les seues instal·lacions.

Durant la trobada, la vesprada del 3 d’octubre tindrà lloc el Comité Executiu de REAJ i, a la nit, es farà lliurament dels Premis REAJ com a “reconeixement als millors albergs”, a l’acte dels quals acudiran directors i directores generals de joventut de diferents comunitats autònomes, així com altres representants del món de l’alberguisme.

REAJ és la Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils i compta amb més de 300 albergs a Espanya. Amb més de 3 milions de pernoctacions anuals a Espanya, està al capdavant de les Associacions d’Albergs a escala mundial.

CatalanSpanish