Els treballadors penitenciaris protesten per les condicions laborals a la presó d’Albocàsser

Els sindicats CSIF, Acaip i CCOO ixen al carrer i demanen la dimissió del director del Centre Penitenciari de Castelló II.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), al costat dels sindicats Acaip i CCOO, han secundat este matí una manifestació amb cotxe pels carrers de Castelló. L’objectiu és denunciar que “l’actitud dèspota de la direcció” del Centre Penitenciari Castelló II (Albocàsser) ha portat a la plantilla a témer cada dia per la seua seguretat i la seua salut.

Així ho han explicat els representants dels treballadors penitenciaris mitjançant un manifest que han llegit públicament en la protesta per a donar visibilitat als seus problemes. Els motius esgrimits són molts, entre els quals destaquen les agressions, cada vegada més greus, com les ocorregudes en aïllament els passats dies 9 i 13 d’octubre.

Afigen la imposició de mesures laborals totalment injustificades en relació amb els torns de treball i que pretenen, segons el parer de CSIF, menyscabar l’ànim de la plantilla. També han protestat per la falta de protecció davant el COVID durant tota la pandèmia, amb una direcció que revelen que “no ha acudit a cap reunió del comité de Seguretat i salut laboral en una crisi tan greu.

Unes altres de les “intolerables decisions” que enumeren els sindicats es refereixen al fet que la deixadesa de la direcció del centre “arriba a afectar tasques rutinàries” i posen l’exemple de nefasta gestió que obliga les emprades dones a escorcollar per palpació als reclusos homes.

“En definitiva, conclou CSIF, la falta de respecte pel diàleg és evident i ara com ara, la pau social i el bon ambient que es respirava a la presó ha anat desapareixent i només ens queda la companyonia i bon fer de la plantilla” que fan possible que la presó d’Albocàsser continue prestant un servei exemplar i bàsic per a la ciutadania.

CatalanSpanish