17 C
Valencia

Alboraia proposa cobrar l’ IBI a l’Església

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

PSOE, Compromís i Esquerra Unida demanen un catàleg dels béns de l’Església en el nostre municipi.
Ciutadans va optar per l’abstenció en ambdues mocions.
En el passat ple municipal es van debatre dues mocions d’un marcat caràcter ideològic. Tant la presentada pel Partit Popular com la d’Esquerra Unida van comptar amb la indefinició de Ciutadans. Una presentada pel PP per a sol·licitar la continuïtat de la presó permanent revisable i una altra per Esquerra Unida per a demanar el cobrament de l’IBI a totes les propietats de l’Església van marcar la distància entre el PP i el bloc d’esquerres.

El PP local va sol·licitar el pronunciament de la corporació respecte a la continuïtat de la presó permanent revisable. La votació únicament va comptar amb els vots a favor del PP, que presentava la moció; l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PSOE, Compromís i Esquerra Unida. Cal recordar que va ser incorporada al codi penal en la reforma que va realitzar en el 2015 per a aplicar en cas de delictes gravíssims com a assassinat a menor de 16 anys o casos greus de genocidi, entre altres. Segons va explicar Virgínia Garrigues, portaveu del PP, “la presó permanent revisable pot derogar-se per una proposició de llei recolzada per tots els partits excepte el PP que va ser l’únic que va votar en contra.” En la mateixa línia manifestava que “és plenament democràtica i la seua constitucionalitat ha sigut avalada pel consell fiscal, el CGPJ i el Consell d’Estat, amb l’aval dels consellers socialista”.

Referent a la moció presentada per Esquerra Unida per a realitzar un llistat de béns de l’Església per a realitzar el cobrament d’IBI, el PP es va pronunciar en contra. Segons van manifestar des de la bancada popular, “les administracions hem de donar suport a tots aquells col·lectius que ajuden a millorar la societat. L’Església, a més de pastoral, té una missió solidària molt important i no podem, per motius ideològics, posar traves a qui vol ajudar”. De la mateixa manera, van recordar que “el pagament de l’IBI (Impost de Béns Immobles) està regulat en la Llei de Mecenatge (Llei 49/2002) no pel Concordato de 1979. En aquesta llei l’Estat incentiva a tots els col·lectius que treballen pel ben comú perquè puguen seguir realitzant la seua labor. L’Església catòlica no és l’única que no paga l’IBI sinó que tampoc ho paguen entre uns altres les federacions esportives. Per tant, no existeix cap tracte de favor ni cap condició especial per a l’Església i aquesta paga tots els impostos marcats per la Llei”. Aquesta iniciativa va comptar amb el respatler de PSOE, Compromís i Eu, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de PP.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,311FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les Corts Valencianes declaren Manises ‘Ciutat Valenciana de la Ceràmica’

El parlament valencià reconeix la dedicació ininterrompuda a la ceràmica del nostre municipi durant centúries i el factor únic que la caracteritza.

Gandia adjudica les obres de l’Ies Ausiàs March per 7’2 milions d’euros

Els treballs de rehabilitació integral de l’edifici original i l’ampliació del centre duraran 24 mesos.

El Casal Jove de Sagunt acull la quarta jornada de Lluna Plena

Les activitats que tindran lloc el dissabte, 28 de novembre, han sigut proposades i organitzades per l'equip de Corresponsals IES.

La Comunitat Valenciana proposa reunions de fins a 10 familiars a les celebracions nadalenques

La consellera de Sanitat Universal i Sanitat Pública, Ana Barceló, ha anunciat en una roda de premsa aquesta vesprada que la Comunitat Valenciana ha...

Castelló comptarà amb cinc nous pisos per al parc públic d’habitatge

La regidora d'Habitatge subratlla que la ciutat incrementa enguany en dotze els habitatges socials.
- Advertisement -

: Valencià