Alboraia obri un expedient sobre la col·locació de banderes d’Espanya, que no estava autoritzada

La platja de la Patacona d'Alboraia (València) ha començat el dia este diumenge amb unes 53.000 banderes d'Espanya en "homenatge als 53.000 morts per la pandèmia" del coronavirus.

La col·locació d’unes 53.000 banderes d’Espanya a la platja de la Patacona d’Alboraia (València) “en homenatge als morts per la pandèmia” del coronavirus no estava autoritzada, segons han informat fonts de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, que assenyalen que la Policia Local ha obert un expedient per a determinar com s’ha desenvolupat esta acció.
En funció d’este expedient, es decidiran les possibles sancions que puguen derivar d’esta acció no autoritzada que ha organitzat l’Associació Nacional de Víctimes i Afectats per Coronavirus (ANVAC).

Les ensenyes han sigut col·locades durant la matinada per voluntaris d’ANVAC i, segons ha informat este col·lectiu en un comunicat, romandran a la platja fins a les 19.00 hores d’este diumenge, quan està previst que es recullen. A les 12.00 hores s’ha realitzat un minut de silenci “en memòria dels morts”.

“Amb la llum de començar el dia honrem hui a València la memòria de les nostres víctimes. Continuem lluitant contra l’oblit. Dignitat i justícia”, ha manifestat l’associació en un missatge publicat en Twitter.
Diferents formacions i líders polítics han compartit imatges i vídeos d’esta acció, com és el cas del portaveu del Grup Parlamentari de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, diversos diputats autonòmics i nacionals d’esta formació, com Rocío De Meer, José María Llanos, Miguel Pascual o Ana Vega. El síndic de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, o el PPCV també s’han fet eco d’esta acció.

CatalanSpanish