06:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alboraig celebrarà sant Jaume i assistirà la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor

La missa tindrà lloc coincidint amb la festivitat de Santiago Apòstol, en la parròquia de la qual és titular.

El nom de sant Jaume, pel qual l’apòstol també és conegut, és una derivació de Jacob, l’arrel originària de Santiago, segons fonts parroquials que destaquen “la gran devoció que se li professa en la localitat”.

D’igual forma, a la vesprada, tindrà lloc el trasllat de la imatge processional del patró pels carrers de la població. Així, a les 21 hores, la imatge processional de sant Jaume, que representa a l’apòstol a cavall com “Santiago Matamoros”, recorrerà els principals carrers.
La talla en escaiola “és de postguerra, perquè la imatge original va ser destruïda durant la persecució religiosa de 1936”, han afegit les mateixes fonts.

Així mateix, aquest dimecres, dia 26, la parròquia acollirà la celebració de sant Joaquim i santa Anna, el “Dia dels avis”, amb una missa a les 12 hores, en la qual s’administrarà la unció de malalts.

Parròquies en la diòcesis dedicades a l’apòstol Santiago

Sota el nom de sant Jaume, l’apòstol Santiago és titular de diferents parròquies a Montcada, Petrés, Almoines, Ayacor, Beniflà, Gainaes, Algemesí, Alfaro, Castellonet de la Conquesta, Port de Sagunt i Montaverner, dins del territori de l’arxidiòcesi de València.
Igualment, en la ciutat de València, existeixen parròquies dedicades al sant en els barris de Beniferri i Marchalenes.

Últimas noticias

Contenido relacionado