Alcalà-Alcossebre, contra la violència de gènere i pels bons tractes

La celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona ha estat marcat per la lectura del manifest.

Publicitat

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre s’ha sumat avui, 25 de novembre, als actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, amb la lectura del manifest contra la violència de gènere, recordant a les víctimes -dones i xiquets i xiquetes- registrades durant este any i apel·lant a la tolerància zero davant de qualsevol comportament masclista.

La regidora de Benestar Social, Marien Traver, ha llegit el manifest recordant que “condemnem aquesta injustícia, visualitzant i conscienciant que plantar-li cara a aquest problema és una tasca de tots i totes i l’important és que les dones sàpiguen que no estan soles i que no dubten a l’hora de reaccionar, utilitzant per a això els mecanismes existents”.

PublicitatRovira  

A continuació, s’ha inaugurat l’exposició “Dones del meu poble” que, a través de fotografies antigues de dones d’Alcalà-Alcossebre, recull diferents frases i fragments literaris que parlen de la igualtat i de la lluita contra la violència de gènere. L’exposició fotogràfica es podrà visitar a l’Ajuntament d’Alcalà fins a l’1 de desembre i en les Oficines Municipals d’Alcossebre, de el 2 a el 8 de desembre.

A més, durant el matí, s’ha impartit la xerrada “Ales per volar ben alt” a càrrec de Patricia Campos, en els centres educatius de la localitat, visibilitzant les capacitats de les dones i convidant a superar estereotips.

La programació, desenvolupada durant el mes de novembre, s’ha completat amb accions destinades a la sensibilització per a l’alumnat dels centres educatius, amb la presentació de la guia “El que hem de saber sobre la violència de gènere” i tallers per a desenvolupar-la i el Curs de Defensa Personal Femenina, que donava inici el passat 16 de novembre a Alcossebre i començarà el 30 de novembre a Alcalà.

PublicitatJuega Limpio Orihuela